Antena 3 CNN Actualitate Probleme cu jurământul lui Cătălin Cherecheş. Primarul din Baia Mare rămâne după gratii

Probleme cu jurământul lui Cătălin Cherecheş. Primarul din Baia Mare rămâne după gratii

chereches.jpg
Foto: Facebook
01 Iul 2016   •   20:45

Viceprimarul cu atribuţii de primar interimar al municipiului Baia Mare, Marinel Rob, a revocat vineri solemnitatea depunerii jurământului de către primarul ales, Cătălin Cherecheş, potrivit unui comunicat postat pe site-ul administraţiei locale.

"Potrivit dispoziţiei Primarului Municipiului Baia Mare nr. 1118/2016, emisă în conformitate cu prevederile art. 39 alin. 2 şi art. 115 alin.1 lit. a, din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se revocă Dispoziţia Primarului Municipiului Baia Mare nr. 1111/2016 privind convocarea Consiliului Local al Municipiului Baia Mare, în şedinţă extraordinară, duminica 3 iulie 2016", menţionează Primăria Baia Mare.

De asemenea, deputatul PNL de Maramureş, Mircea Dolha, a adresat, vineri, o scrisoare deschisă Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, cerându-i să intervină pe lângă ierarhii Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului pentru o opri desfăşurarea solemnităţii depunerii respectivului jurământ în catedrala din Baia Mare.

Evenimentul ar fi trebuit să se desfăşoare duminică - 3 iulie, însă administratorii Penitenciarului Gherla, judeţul Cluj, unde se află încarcerat primarul Cherecheş, au constatat în urma verificărilor efectuate că spaţiul în care urma să fie depus jurământul - Catedrala Episcopală Ortodoxă Sf. Treime din municipiul Baia Mare "nu corespunde din punct de vedere operativ", urmând să fie ales un alt loc.

Iniţial, conducerea Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului şi-a dat acordul la cererea depusă de primarul ales al municipiului Baia Mare printr-un intermediar de a depune jurământul în catedrală.

Cătălin Cherecheş a candidat pentru un nou mandat de primar din partea Coaliţiei pentru Baia Mare, fiind susţinut de UNPR, PNŢCD, PSRO şi Forumul Democrat German. El a întrunit peste 31.000 de voturi, obţinând un nou mandat.

Cherecheş a fost arestat preventiv în luna aprilie de procurorii DNA Cluj, după ce a fost prins luând mită în biroul său din primărie. El este cercetat penal pentru infracţiunea de luare de mită în formă continuată. Vineri, Curtea de Apel Cluj a respins cererea avocaţilor lui Cherecheş de a fi cercetat în stare de libertate, primarul rămânând în arest preventiv.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Catalin Chereches
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close