Antena 3 CNN Actualitate Privatizarea Republica a fost anulată

Privatizarea Republica a fost anulată

Privatizarea Republica a fost anulată
29 Mai 2007   •   14:05

Contractul de privatizare al uzinei Republica a fost anulat, iar statul a devenit din nou proprietar al societatii. Curtea de Apel Bucureşti a dat, marţi, câştig de cauză sindicaliştilor, care au intentat proces pentru a recupera banii, clădirile şi terenurile înstrăinate de patronul rus. Membrii de sindicat apreciau, în urmă cu două săptămâni, că patronul rus are toate motivele să recurgă la proceduri prin care să tergiverseze verdictul în acest litigiu, pentru că, în acest moment, valoarea uzinei Republica este de o 100 de milioane de euro, în timp ce ei au cumpărat unitatea cu mult mai puţin.

Uzinele Republica nu mai sunt azi decât un morman de fiare vechi pe un teren cu un potenţial imobiliar uriaş. De fapt, sindicaliştii au obţinut anularea contractelor prin care patronul rus a transferat 76% din activele Republica către o altă societate. Este vorba de 21 clădiri şi 180 hectare teren şi aceasta a fost afacerea vizată de ruşi încă de la început.

Acum rămâne ca lichidatorul şi Autoritatea statului să găsească soluţii, eventual o nouă strategie de privatizare după ce încercarea cu ruşii a eşuat. Dar Republica este încă un cartof fierbinte pe care nimeni nu îl vrea. Cei de la AVAS s-au ferit să comenteze în vreun fel până decizia instanţei nu va rămâne definitivă. Nici ruşii nu sunt fericiţi, căci dealul pus la cale pe vremea lui Muştescu a picat.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close