După ce a studiat contractul, Diaconescu a declarat că este o "batjocură" şi a impus condiţii. Nu i-au mai fost pe plac nici controalele pe care Fiscul le face zilele acestea la Oltchim.
Dan Diaconescu a promis multe atunci când a depus oferta pentru Oltchim. Numai că a găsit tot felul de scuze să amâne momentul, atunci când a venit vorba să semneze contractul.
De cealaltă parte, liderul de sindicat de la Oltchim, Cornel Cernev, spune că nu există nereguli în contractul de vînzare-cumpărare al Combinatului.
Prim-ministrul Victor Ponta pare să-şi fi luat gîndul că Oltchim ar putea fi privatizată în acest an. Şeful Guvernului a anunţat că va fi demarată o procedură specială dacă Dan Diaconescu nu va semna contractul de vînzare cumpărare.
Directorul interimar al Oltchim, Daniel Olaru, încă mai speră ca promisiunile lui Dan Diaconescu să se realizeze.
În oferta de cumpărare a Oltchim, Diaconescu a promis....bunăstarea angajaţilor. Mai mult, spuna ca vrea să investească până la 2 miliarde de euro şi să angajeze până la 10.000 de oameni. A mai adăugat că alaturi de el si echipa lui, se afla un mare consortiu international cu cifra de afaceri de 8 miliarde si jumatate in 2011. Numai că, pentru angajaţi, promisiunile nu ţin de foame, iar oamenii ar prefera salariile restante în locul promisiunilor.
Care este planul B al Guvernului
"Negocierile finalizate în data de 14 august 2012 dintre România şi misiunea comună FMI-Banca Mondială-Uniunea Europeană au condus la stabilirea zilei de 18 septembrie ca data limită pentru ca Guvernul României să înainteze FMI documentele oficiale din care să rezulte că în procesul de privatizare a Oltchim a fost desemnat câştigătorul procedurii publice de licitaţie pentru cumpărarea pachetului de acţiuni deţinut de Statul român la SC Oltchim", se arată Memorandumul pentru privatizarea Oltchim.
Dar, "în cazul în care privatizarea Oltchim nu reuşeşte, compania va fi plasată în lichidare voluntară", se arată într-o prezentare susţinută recent de Florin Georgescu, ministrul Finanţelor, la Constanţa.
"Publicarea prospectului de privatizare până la mijlocul lunii august 2012, în vederea desemnării ofertantului câştigător până la mijlocul lunii septembrie 2012. În cazul în care privatizarea nu reuşeşte, compania va fi plasată în lichidare voluntară", se precizează în prezentarea susţinută la începutul lunii septembrie de Ministrul Finanţelor, Florin Georgescu.