Antena 3 CNN Actualitate Primul sezon turistic pe litoralul românesc fără niciun caz de toxiinfecţie alimentară

Primul sezon turistic pe litoralul românesc fără niciun caz de toxiinfecţie alimentară

Georgiana Adam
<1 minut de citit Publicat la 11:00 26 Aug 2020 Modificat la 11:00 26 Aug 2020
o_1egkv6nf41hvn13sdjv38anu4hb.jpeg

Potrivit bilanţului efectuat la sfârşitul sezonului, inspectorii sanitar veterinari au dat amenzi de peste două milioane de lei şi au oprit activitatea a două unităţi alimentare, iar alte opt au fost suspendate.

Datorită COVID-19, turiştii nu s-au mai avântat la a cumpăra mâncare de la orice tarabă

"Echipele de control de pe litoral au verificat, în perioada 13 iulie-22 august, 1.341 de unităţi de alimentaţie publică, principalele neconformităţi constatate fiind: manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare şi depozitarea în condiţii improprii a acestora, comercializarea directă în spaţii neînregistrate sanitar-veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile unde se manipulează şi prelucrează alimente, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare, depozitarea materiilor prime sau semipreparatelor în acelaşi spaţiu cu produsele finite care nu mai suferă un tratament termic, nerespectarea condiţiilor de depozitare şi păstrare a peştelui, ouălor şi cărnii de pasăre", informează DSVSA Constanţa.

Pentru toate neconformităţile întâlnite, medicii veterinari au aplicat 343 de amenzi în valoare totală de 2.163.800 de lei, au emis două ordonanţe de interzicere a activităţii şi opt pentru suspendarea activităţii la unităţi de alimentaţie publică şi au retras de la vânzare aproape 300 de kilograme de produse alimentare.

×
Etichete: toxiinfecţie
x close