EXIT POLL
CURSCIRA
AVANGARDE
INSOMAR
CIOLACU MARCEL
25
.00
%
24
.60
%
SIMION GEORGE
15
.00
%
14
.00
%
CIUCĂ NICOLAE
14
.00
%
13
.00
%
LASCONI ELENA
18
.00
%
18
.20
%
GEOANĂ MIRCEA
5
.00
%
5
.40
%
KELEMEN HUNOR
4
.00
%
4
.50
%
GEORGESCU CĂLIN
16
.00
%
16
.50
%
Antena 3 CNN Actualitate Primul caz de meningoencefalită provocată de virusul West Nile, confirmat de Institutul Cantacuzino

Primul caz de meningoencefalită provocată de virusul West Nile, confirmat de Institutul Cantacuzino

1 minut de citit Publicat la 13:47 21 Iul 2011 Modificat la 13:47 21 Iul 2011
Primul caz de meningoencefalită provocată de virusul West Nile, confirmat de Institutul Cantacuzino
Foto: extension.entm.purdue.edu
Institutul Cantacuzino a confirmat primul caz de meningoencefalită provocată de virusul West Nile din acest an . Este vorba despre o femeie de 38 de ani din Galaţi.

Primul caz de infecţie cu virusul West Nile din acest sezon a fost confirmat în România la o lunã de la punerea în funcţiune a sistemului de supraveghere privind această maladie, a explicat consilierul ministrului Sănătăţii, Geza Molnar, citat de Mediafax.

Acesta a menţionat că este vorba despre o femeie din judeţul Galaţi, internată în spital, starea acesteia fiind bună.  "Femeia este în spital, dar nu existã niciun risc vital. Sistemul de supraveghere a infecţiei a fost activat în urmă cu o lună, acesta fiind primul caz în acest sezon", a precizat Geza Molnar.

"Nu este o boală care sã se transmitã de la om la om, ci numai prin muşcãtura ţânţarului", a explicat Geza Molnar.

Cele mai afectate zone sunt în general cele de pe malul Dunării, Tulcea, Galaţi şi Ialomiţa.

Virusul Weat Nile se transmite numai prin înţepătura ţânţarilor

West Nile este un virus care se transmite foarte uşor printr-o simplă înţepătură de ţânţar şi care poate declanşa afecţiuni serioase, cea mai  de temut fiind meningita. Acesta nu se transmite, însă, şi de la om la om.

În ceea ce priveşte tratamentul, nu există unul specific pentru  tratarea virusului West Nile.  Medicul face numai tratament simptomatic. Aşadar, cea mai sigură metodă de tratament rămâne prevenţia.

Autorităţile ne recomandă să purtăm haine care să ne acopere corpul, să evităm parcurile sau lacurile şi să punem plase de ţânţari la geamuri. De asemenea, din jurul casei trebuie îndepărtate recipientele cu apă stătută în care se dezvoltă larvele de ţânţari.
 




 

×
x close