Antena 3 CNN Actualitate Primul bebeluș din Ucraina născut într-o maternitate din București: ”Șansele mele erau să ne ascundem în subteran și să nasc acolo. Nu doresc nimănui”

Primul bebeluș din Ucraina născut într-o maternitate din București: ”Șansele mele erau să ne ascundem în subteran și să nasc acolo. Nu doresc nimănui”

Primul bebeluș din Ucraina născut la o clinică particulară este un băiețel de 3.400 de grame, născut la termen și este perfect sănătos.

gravida
Sursa foto: Chris McGrath/Getty Images
de Andreea Cigolea    |    09 Mar 2022   •   15:27

Să pleci de acasă cu câteva lucrușoare pentru copil și fără nicio perspectivă pentru viitorul tău sau al lui este greu de imaginat pentru orice mamă.

K. este de profesie medic anestezist și lucra în sistemul medical din Ucraina până de curând. A fost însă nevoită să plece din țară ei când a început războiul. A ajuns în București după o călătorie lungă și a fost îndrumată către un spital privat de către gazda ei care a preluat-o de la vamă. Este primul ei copil și spune că îi este frică.

Băiețelul ei este un copil mult dorit și până recent se temea de covid și de efectele pandemiei, nu a putut însă să își imagineze că vă naște în plin război.

“Șansele mele erau să ne ascundem în subteran și să nasc tot acolo, fără acces la îngrijire medicală de calitate și fără să știu cum urmează să cresc acest copil.

Nu doresc nimani să experimenteze sentimentul acesta de nesiguranță.

A fost cea mai bună decizie să plec și încă sunt uimită de ospitalitatea și bunătatea oamenilor care ne-au primit aici. Să nasc într-un spital că acesta și să am parte de așa grijă, este cel mai bun sentiment din lume”, a spus K, proaspăta mămică.

×
Subiecte în articol: Ucraina
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close