Antena 3 CNN Actualitate Primele imagini cu bărbatul care incendiază un autobuz în Leeds. Martorii susțin că nu românii au dat foc mașinilor

Primele imagini cu bărbatul care incendiază un autobuz în Leeds. Martorii susțin că nu românii au dat foc mașinilor

masini incendiate pe strazile din leeds
Haos și violențe pe străzile din Leeds. FOTO Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iul 2024   •   12:55

Au apărut primele imagini cu bărbatul din Leeds care a incendiat un autobuz în timpul violențelor din noaptea de joi spre vineri. În filmare se vede cum bărbatul dă foc scaunului din autobuz în timp ce martorii îi cer să se oprească pentru că ceea ce vrea să facă este o nebunie. Martorii violentelor extreme din Leeds au vorbit în exclusivitate pentru Antena 3 CNN și au spus că "autorităților engleze au procedat greșit" și că "nu românii au dat foc mașinilor".

Răsturnare de situaţie în scandalul uriaş în care au fost implicaţi românii din Leeds. Cazul celor 5 copii români luați de autorităţile britanice va fi reanalizat.  Mai multe ONG-uri au convins autoritățile să reanalizeze dovezile pe care le au la dispoziţie. Au fost reținuți cinci suspecți după incendierea unui autobuz, dar nu este niciun român printre ei, pentru că romanii nu au avut de-a face cu incendierea autobuzului și nici mașina poliției.

Unul dintre martorii violentelor extreme din Leeds a vorbit în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

Martor: "Părerea mea e că e o greșeală a autorităților engleze au procedat greșit. Au făcut totul fără pic de scrupule. Nu noi, românii, am răsturnat mașina sau am dat foc la autobuze. Sunt fel și fel de nații aici care au acționat în felul asta pentru că s-a făcut o nedreptate."

Martor: "Lumea s-a simțit discriminată, s-au gândit că sunt rasiști și pentru că suntem mai multe nații au acționat unul pentru altul. Nu ne-a plăcut cum au acționat împotriva copiilor și am luat această decizie ca să fim auziți."

Femeie: "Pe doi dintre ei i-au luat din școală și după s-au dus după restul. Ieri, când au venit de la școală nici măcar nu le-a dat voie să stea la masă. I-au luat pe sus exact ca pe niște criminali. Eu mă rugam de poliție să îmi dea voie să intru înăuntru să calmez copiii că strigau înăuntru."

Martor: "N-a fost nimeni de la protecția copilului, niciun psiholog, nu a fost nimeni".

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close