Antena 3 CNN Actualitate Primarul din Reşiţa e acuzat de luare de mită

Primarul din Reşiţa e acuzat de luare de mită


Primarul din Reşiţa e acuzat de luare de mită
27 Mar 2007   •   21:44

Liviu Spătaru, primarul din Reşiţa, este urmărit de procurorii anticorupţie pentru o presupusă mită de 2.000 de euro. Liviu Spătaru a fost audiat, marţi, timp de şase ore, şi a ieşit de la Parchet declarând că este o neînţelegere. Edilul nu a primit banii în sine, ci o excursie de la un milionar cu care a făcut afaceri cu produse petroliere, după cum susţin procurorii. Astfel, Liviu Spătaru - primarul din Reşiţa - este pus sub urmărire penală pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi luarte de mită.

O excursie de 2.000 de euro pe care primarul a primit-o de la Dănuţ Izvernari - un om de afaceri care învârte produse petroliere. Primarul a transferat în buzunarul omului de afaceri avansul pentru nişte produse petroliere care ar fi trebuit să ajungă la Primărie. În total cam 100.000 de euro. De banii ăştia putea totuşi să primească mai mult decât o excursie în Muntenegru. Şi poate a şi primit, dar DNA-ul atât a putut să dovedească.

Până la urmă, 2.000 de euro înseamnă salariul pe trei luni al primarului. Liviu Spătaru a declarat că nu este vorba despre un material acuzator, ci doar de câteva capete de acuzare pe care trebuie să le lămurească. În cazul lui Dănuţ Izvernari s-a dispus începerea urmăririi penale pentru delapidare, dare de mită, evaziune fiscală şi fals intelectual la legea contabilităţii.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close