La ieşirea din Tribunal, Antonie Solomon nu a dorit să facă prea multe comentarii, declarând doar că nu se aştepta la această decizie şi că nu există nicio probă împotriva sa.
Decizia Tribunalului nu este una definitivă, ea putând fi contestată de către avocaţi.
Potrivit anchetatorilor, primarul Solomon ar fi primit mită în valoare de 40.000 de euro pentru acordarea autorizaţiei de construcţie a magazinului din Craiova. Şi istoria terenului pe care a fost construit hipermarketul este una controversantă, care a început în urmă cu 5 ani, şi care îi are în prim-plan pe primarul Solomon, pe Cornel Penescu, proprietarul lanţului de hipermarkeruri PIC, dar şi pe Adrian Mititelu, care este şi martor în acest dosar.
Antonie Solomon este acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită, fals intelectual şi uz de fals.
Cu anchetatorii a stat de vorbă şi omul de afaceri Cornel Penescu, proprietar al lanţului de hypermarkeruri PIC. Există suspiciuni că primarul Solomon ar fi primit mită pentru acordarea autorizaţiei de contrucţie a magazinului din Craiova. Penescu a negat, însă, că ar avea vreo legătură cu edilul democrat-liberal.
ANTONIE SOLOMON, DUPĂ AFLAREA DECIZIEI
Primarul Craiovei şi-a început cariera politică în urmă cu 10 ani. A fost mai întâi membru în PDSR, pe listele căruia a devenit consilier local în 2000. Un an mai târziu a trecut la independenţi, însă nu a stat foarte mult şi s-a mutat în tabăra social-democraţilor. De acolo a plecat, în 2004, direct spre partidul prezidenţial al lui Traian Băsescu. Trădaţi politic de Solomon, liderii PSD Dolj l-au catalogat pe primarul Craiovei ca fiind "traseist politic". Nici unii membri PD-L nu s-au abţinut. Deputatulul PD-L de Dolj Marian Jean Marinescu a numit primirea lui Solomon drept "o eroare politică."
Primarul Craiovei a candidat din partea PD-L la alegerile locale şi 2008 şi a obţinut al doilea mandat consecutiv la primăria municipiului Craiova.
Antonie Solomon, implicat în mai multe scandaluri
Pe timpul mandatului său, Antonie Solomon a fost implicat în mai multe scandaluri. Astfel, primarul Craiovei a fost acuzat de preşedintele PNL Dolj, Ionel Groza, că s-ar afla în spatele unei afaceri imobiliare ilegale de peste 10 milioane de euro, bani care au ajuns în buzunarul edilului prin intermediul unor interpuşi. A intrat şi în vizorul procurorilor DIICOT şi DNA Craiova prin două dosare privind afaceri cu terenuri şi achiziţii de materiale pentru modernizarea centrului oraşului.
Un alt scandal a izbucnit în urmă cu un an de zile. Atunci, Antonie Solomon a cheluit nu mai puţin de patru miliarde de lei din banii publici pentru mâncare şi băutură, la acţiunea "Sărbători itinerante... la Cetate". Evenimentul
a fost ţinut la conacul poetului Mircea Dinescu, iar printre invitaţii speciali s-au numărat ministrul Turismului, Elena Udrea, Varujan Vosganian, Adrian Păunescu şi Mircea Chelaru.
În ceea ce priveşte declaraţia de avere, liderul PD-L Craiova, nu lasă să se întrevadă că ar fi un om foarte bogat. Conform declaraţiei de avere, el arată că deţine două apartamente şi o casă de vacanţă. Cele cinci spaţii comerciale, pe care le deţine sunt evaluate de primar la 2,9 milioane de lei. Solomon conduce un autoturism Wolkswagen Tuareg şi are depozite bancare de 110.500 lei.
Antonie Solomon este al doilea primar PD-L, după Mircea Gutău de la Râmnicu-Vâlcea, reţinut în cătuşe de către autorităţi, pentru acuzaţii de corupţie.
Antena3.ro