Antena 3 CNN Actualitate Primarii au promis, deficitul de locuri în grădiniţe a rămas

Primarii au promis, deficitul de locuri în grădiniţe a rămas

Primarii au promis, deficitul de locuri în grădiniţe a rămas
01 Sep 2007   •   19:24

Cu două zile înaintea deschiderii grădiniţelor, mii de copii rămân forţat acasă. Numai în Bucureşti sunt 15.000 de copii care nu au loc în grădiniţe. Aproape de final de mandat, primarii din Capitală promit, cu seninătate, că deficitul locurilor în grădiniţe se rezolvă.

Sectorul 1: 27 de grădiniţe şi o mie de locuri lipsă. De când şi-a început mandatul, primarul Andrei Chiliman nu a construit nicio grădiniţă. Ce n-a făcut în trei ani, promite că va face într-unul singur. În sectorul 2 sunt 29 de grădiniţe. Insuficient. Peste 2.000 de copii rămân pe dinafară. Statisticile arată că numărul locurilor lipsă pentru preşcolari a crescut de la an la an. Primarul se laudă că va construi pentru anul viitor 19 grădiniţe noi. Primarul sectorului 3 promite cel mai mult. Cinci grădiniţe se vor extinde prin lucrări de mansardare, la care se adaugă alte două noi construcţii. Toate până la sfârşitul acestui an.

În sectorul 4 unde primar este Adrian Inimăroiu sunt cei mai puţini preşcolari din Capitală. Chiar şi aşa, numărul locurilor lipsă e de peste 1.700. Inimăroiu nu mai promite nimic. În sectorul 5 sunt cele mai puţine cereri de înscriere la grădiniţă, în jur de 1.500, dar primarul Vanghelie promite să construiască cel puţin o grădiniţă până la sfârşitul anului. În sectorul 6 sunt cele mai multe cereri, peste 8.000. Şapte grădiniţe urmau să fie extinse până la deschiderea anului preşcolar. Cele mai multe sunt încă la stadiul de licitaţie.

Anul trecut, în Bucureşti erau 180 de grădiniţe. Numai într-un an au dispărut 32 de unităţi preşcolare. Ele au fost retrocedate foştilor proprietari. În toată ţara, au fost desfiinţate 299 de grădiniţe.

Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close