"În pofida costurilor neprevăzute generate de măsurile pe care le-am luat pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei, bursele de ajutor social aferente semestrul al II-lea al anului școlar 2019-2020 au fost achitate deja în integralitate de Primăria Sectorului 4", se arată într-un comunicat de presă.
Pentru plata celorlalte categorii de burse acordate elevilor din sectorul 4, începând cu cele aferente semestrului al II-lea al anului școlar 2019-2020, avem încredere că angajamentele Guvernului în acest sens ne vor permite să rezolvăm inclusiv problema restanțelor acumulate, au mai precizat edilii.
Pentru Primăria Sectorului 4, educația și siguranța elevilor sunt prioritare
Educația și siguranța elevilor sunt prioritare se mai menționează în comunicatul menționat:
"Dovadă stau investițiile de mare anvergură privind punerea în siguranță, modernizarea și extinderea unităților de învățământ pe care le avem în administrare, derulate în ultimii 4 ani. Sumele alocate acestor lucrări au fost de aproximativ 245 de milioane de lei, astfel încât în acest an, niciun elev sau cadru didactic nu merge la școală sau la serviciu în clădiri cu risc seismic ridicat, cu excepția Colegiului Național Gheorghe Șincai, a cărui situație este momentan temporizată ca urmare protocolului semnat între Primăria Sectorului 4 și Inspectoratul Școlar al Municipiului București".
Sectorul 4 al Municipiului București acordă anual peste 15.000 de burse școlare, însumând aproximativ 12,5 milioane de lei. Fondurile necesare achitării burselor școlare provin fie de la bugetul local, fie din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat.
De precizat că trei unități de învățământ din acest sector se află în top 10 al celor mai bune școli din București, conform ultimelor rezultate la examenele de Evaluare Națională și de Bacalaureat, ca urmare a efortului comun al autorității locale și al corpului didactic.