Antena 3 CNN Actualitate Prima doamnă a Statelor Unite a anulat întâlnirea cu Patriarhul Daniel

Prima doamnă a Statelor Unite a anulat întâlnirea cu Patriarhul Daniel

Prima doamnă a Statelor Unite a anulat întâlnirea cu Patriarhul Daniel
31 Mar 2008   •   16:08

Întâlnirea dintre Patriarhul Daniel şi prima doamnă a Statelor Unite a fost anulată. Laura Bush a contramandat întâlnirea, după ce a aflat că Patriarhul a suferit un accident şi a fost operat. ?Era vorba despre o întrevedere protocolară, în care doamna Laura Bush urma să viziteze reşedinţa şi Palatul Patriarhiei, unde se află obiecte din patrimoniu bisericesc. Întrucât Patriarhul este în spital după accidentul de duminică, (...) întâlnirea nu mai poate avea loc?, a declarat părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, pentru Mediafax. Laura Bush îl va însoţi pe liderul de la Casa Albă în vizita în România, cu ocazia summit-ului NATO.

Preafericitul Daniel a fost supus unei intervenţii chirurgicale, duminică, după ce a suferit o fractură la glezna stângă. Recuperarea decurge bine, susţin medicii, astfel că Patriarhul ar putea fi externat peste două zile. Între timp, în rezerva Preafericitului Daniel a fost în vizită, luni, preşedintele Traian Băsescu, scrie Mediafax.

Patriarhul Daniel şi-a transformat rezerva de la Spitalul Militar Central în birou. Astfel, pe perioada cât va mai rămâne internat în spital, el îşi va putea exercita fără probleme atribuţiile. Nu se va pune aşadar problema găsirii unui înlocuitor pe perioada spitalizării.

Recuperarea medicală presupune mai întâi deplasarea cu ajutorul unui cadru, apoi cu o cârjă, însă în niciun caz el nu va putea călca pe piciorul operat, timp de şase săptămâni. Medicii dau asigurări că Patriarhul se va reface în curând şi va putea oficia slujba de Înviere, prima de la alegerea în fruntea Bisericii Ortodoxe Române.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close