Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, acest tip de biopsie este o intervenție minim invazivă care permite recoltarea, cu ajutorul unui ac de biopsie, a unui fragment de țesut dintr-o formațiune suspectă imagistic, sub ghidaj CT.
Metoda este utilă pacienților cu formațiuni pulmonare neoplazice din cadrul unității medicale din Sibiu. dar și pacienților din celelalte spitale din județ și din județele limitrofe.
”Posibilitatea efectuării biopsiilor pulmonare CT ghidate în Sibiu ajută foarte mult pacienții spitalului nostru, ai spitalului de boli pulmonare și ai celorlalte spitale din județele învecinate. Fără examenul anatomo-patologic efectuat după biopsia CT ghidată, nu se poate iniția tratamentul oncologic.
Posibilitatea efectuării diagnosticului precoce oncologic scade timpul de inițiere a tratamentului și în consecință cresc șansele de supraviețuire ale pacientului oncologic”, a declarat conf. univ. dr. Florin Grosu.
Intervenția, realizată în premieră la SCJU Sibiu, a fost posibilă datorită modernizării Laboratorului Clinic de Radiologie cu aparatură de înaltă performanță achiziționată din fonduri europene atrase de spital printr-un proiect POIM.
”Este un pas important pentru spitalul nostru, dar mai ales pentru pacienții oncologici care primesc o șansă în plus la depistare precoce și la recuperare. Ne bucurăm că investițiile realizate constant reușesc să ridice calitatea actului medical și să genereze rezultate atât de importante.
Vom continua demersurile de a crea condiții cât mai bune personalului medical, pentru a-i permite să evolueze în modul de tratare al pacienților noștri”, spune Daniel Chelcea, managerul SCJU Sibiu.