Antena 3 CNN Actualitate Prevederi noi pentru Statutul polițistului. Banii acordați pentru plata chiriei

Prevederi noi pentru Statutul polițistului. Banii acordați pentru plata chiriei

Potrivit unui proiect de lege, polițiștii vor putea să beneficieze de compensații pentru plata chiriei, însă cu anumite condiții.

politista
Prevederi noi pentru Statutul polițistului. Compensațiile acordate pentru plata chiriei Sursa foto: Facebook/ Politia Romana
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Apr 2023   •   16:14

Potrivit noului proiect normativ, polițistul poate beneficia de compensaţie pentru chirie, atunci când locuinţa închiriată se află în localitatea unde îşi desfăşoară activitatea sau pe o rază de până la 70 km în jurul acesteia.

Astfel, în cazul în care polițistului nu i se poate asigura un spațiu de locuit corespunzător, acesta are dreptul de a primi, pentru plata chiriei, o compensație de până la 50% din salariul lunar.

"Poliţistul numit în prima funcţie sau mutat în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea în care îşi are domiciliul şi care nu deţine locuinţă proprietate personală în acea localitate, nici el şi nici soţia/soţul acestuia, în situaţia în care nu i se poate asigura spaţiu de locuit corespunzător, are dreptul la o compensaţie lunară pentru chirie de până la 50% din salariul lunar, dar nu mai mult decât chiria prevăzută în contractul de închiriere încheiat în condiţiile legii", se arată în proiect, potrivit Agerpres, citat de dcnews.ro.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul, însă legea trebuie să fie promulgată de președintele României.

Citește și: "N-a băgat-o în operaţie până nu i-am dat banii". Soţul femeii care a murit după ce a fost operată de medicul Gheorghe Neaţă face noi acuzaţii grave

 

×
Subiecte în articol: politisti chirie
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close