Antena 3 CNN Actualitate Cât costă un brad de Crăciun în 2023. Prețurile au crescut considerabil față de anul trecut

Cât costă un brad de Crăciun în 2023. Prețurile au crescut considerabil față de anul trecut

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar românii au început deja pregătirile. În piețe, dar și în supermarketuri au apărut decorațiunile de Crăciun. Pentru cei nerăbdători, care vor să împodobească bradul mai repede decât în mod normal, comercianții îi așteaptă cu oferte.

brad de craciun 2022
Cât costă un brad de Crăciun, acum, în noiembrie 2023 Sursa foto: Getty Images
de Georgiana Adam    |    20 Noi 2023   •   20:29

Brazii au început să apară pe piață încă de la începutul lunii noiembrie. Cererea este mare încă de pe acum, iar românii se înghesuie să cumpere brazi fie naturali, fie artificiali, datorită faptului că prețul este mai mic față de perioada de dinainte de Crăciun.

În marile supermarketuri din țară, brazii artificiali au fost scoși la vânzare. Spre exemplu, un brad cu o înălțime de 180 de cm costă 499 de lei. De asemenea, un brad artificial Siberian, de 220 cm, poate fi achiziționat la prețul de 549 lei.

Citește și: Chiriile cresc în România, în timp ce prețul locuințelor a scăzut. Cartierele din București cu cele mai ieftine apartamente

Există, de asemenea, prețuri ceva mai ridicate. Brazii cu înălțimea de 2,2 metri, incluși în categoria Premiun, ajunge să coste chiar și 999 de lei.

Pentru cei mai puțin pretențioși, există și variante mai accesibile, precum cele la 419 lei, 229 lei sau chiar 139 de lei.

În ceea ce privește prețurile la brazii naturali, acestea pot varia între 110 și 400 de lei. Cele mai mici prețuri se regăsesc de obicei la fermele de brad, unde poți să îți alegi bradul și să-l tai singur. Anul trecut, în aceeași perioadă, brazii de Crăciun se găseau la prețuri între 100 și 300 de lei, notează Playtech.

 În 2022, un brad la ghiveci costa în medie 78 de lei, iar acum, în 2023, aceștia ajung să coste chiar și 99 de lei.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close