Antena 3 CNN Actualitate Alimentele, tot mai puține, însă mai scumpe, din 2024. Schimbările climatice afectează producțiile și exporturile la nivel mondial

Alimentele, tot mai puține, însă mai scumpe, din 2024. Schimbările climatice afectează producțiile și exporturile la nivel mondial

În 2024, livrările mondiale de alimente vor fi afectate de secetă, dar și de restricțiile la export. Ca urmare, prețurile alimentelor vor fi din ce în ce mai mari.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Dec 2023   •   11:27

Agenția Reuters a realizat o analiză privind situația alimentară de anul viitor.

Estimările arată că și în anul 2024 sectorul agricol va fi afectat. În primul rând, factorii care vor contribui creșterea prețurilor sunt schimbările climatice și vremea rea, care vor afecta producția la nivel mondial.

Provocările însă rămân și pot fi legate de fenomenul meteorologic El Niño până în lunile aprilie-mai, de faptul că Brazilia va produce mai puțin porumb sau de achizițiile mari pe care le-ar putea face China.

Comercianții se așteaptă ca producția de orez din Asia să se reducă la jumătate anul viitor, pe măsură ce seceta va afecta randamentul culturilor.

Citește și: Accident grav într-o comună din Argeș! Două fetițe, de trei și șapte ani, au fost spulberate de o mașină

Livrările mondiale de orez au avut deja de suferit anul acesta din cauza fenomenului El Niño.

O posibilă veste bună pentru aprovizionarea cu cereale este aceea că producția de porumb, grâu și soia din America de Sud ar urma să se îmbunătățească în 2024, chiar dacă pot veni surprize de la evoluțiile meteo din Brazilia.

×
Subiecte în articol: preturi alimente 2024
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close