Antena 3 CNN Actualitate Prețul petrolului american, la cel mai mic nivel din ultimii 21 de ani

Prețul petrolului american, la cel mai mic nivel din ultimii 21 de ani

Prețul petrolului american a atins cel mai mic nivel din ultimii 21 de ani. Scăderea vine pe fondul pandemiei de coronavirus care a dus la reducerea cererii şi a epuizării capacităților de depozitare. Astfel barilul de referinţă pentru SUA a ajuns la 15,65 de dolari, în tranzacţiile din Asia. 

o_1e6be5uan7qc16id1cr21b2qcnb.jpg
20 Apr 2020   •   11:37

Toate acestea au produs un conflict între producători legat de reducerea producţiei. De aceea, la începutul acestei luni, membrii OPEC și aliații lor au convenit un acord record pentru reducerea producției globale cu aproape10%. Însă, analiştii spun că acest procent nu este suficient pentru a readuce echilibrul în piaţă.

Industria petrolului s-a confruntat și cu lupta între producători pentru cote de piață. La începutul acestei luni, membrii OPES și aliații săi au convenit în sfârșit un acord pentru a reduce producția globală cu aproximativ 10%, o valoare record.

Dar unii analiști au spus că reducerile nu sunt suficient de mari pentru a face diferența. „Nu a durat mult până când piața a admis că acordul OPEC nu va fi, în forma sa actuală, suficient pentru a echilibra piața petrolului”, spune Stephen Innes, strateg principal la Axicorp.

Între timp, îngrijorarea continuă să crească și din cauza faptului că SUA vor rămâne fără capacitate de depozitare, stocurile de la Cushing, principalul punct de livrare în SUA pentru petrol, crescând cu aproape 50% de la începutul lunii martie, potrivit ANZ Bank.

Petrolul Brent, etalonul folosit de Europa și de restul lumii, a avut o evoluție mai temperată, coborând cu 0,8% la 27,87 dolari pe baril.

×
Subiecte în articol: petrol
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close