Antena 3 CNN Actualitate Preţul medicamentelor va scădea cu 15%

Preţul medicamentelor va scădea cu 15%

Preţul medicamentelor va scădea cu 15%
14 Iul 2007   •   12:38

Medicamentele se vor ieftini în medie cu 12 la sută, însă abia de la 1 noiembrie. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolăescu a anunţat azi că va avea discutii cu producatorii şi furnizorii de medicamente precum şi cu farmacistii pentru a se ajunge la scăderea preţurilor prin reducerea adaosurilor comerciale. De asemenea, ministrul a adăugat că din această vară, România va avea în premieră un pachet exact de servicii, plătite din asigurările sănătate, garantat de stat.

Ministrul a mai anuntat că începand cu data de 25 iulie pe site-ul ministerului va fi postat proiectul de pachet de servicii medicale care va fi decontat din fondul asigurarilor de sanatate. Nicolăescu susţine că populaţia crede în mod eronat că toate serviciile se pot deconta, când în mod concret banii nu ajung niciodată pentru serviciile din fiecare lună.

Eugen Nicolăescu a spus că, din toamnă, în România preţul la medicamentele compensate şi necompensate va fi calculat în funcţie de cel mai mic preţ din 12 ţări membre ale Uniunii Europene. ?Schimbăm modalitatea de stabilire a preţului la medicamente. Este deja un proiect de ordin pentru a reaşeza preţul la medicamente. Azi, preţul de referinţă se calculează în funcţie de preţul cel mai mic din două ţări UE, propunerea este să luăm în considerare preţul cel mai mic din 12 ţări UE?, a adăugat Eugen Nicolăescu. În urma ieftinirii, distribuitorii vor fi obligaţi să reducă adaosurile la maximum 12 procente, iar adaosurile farmaciştilor vor fi de maximum 16-18 la sută din preţul de producător al medicamentelor.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close