Antena 3 CNN Actualitate Preţul locuinţelor s-ar putea dubla în 5 ani

Preţul locuinţelor s-ar putea dubla în 5 ani

Preţul locuinţelor s-ar putea dubla în 5 ani
20 Mai 2007   •   10:28

Nevoia de locuinţe înregistrează în România o creştere accelerată de la an la an. Mărirea veniturilor şi noile condiţii de creditare ar putea dubla preţurile locuinţelor construite înainte de 1990. Reprezentanţii agenţiilor imobiliare sunt de părere că nevoia de locuinţe se ridică la aproximativ 1 milion de cereri. Aceasta ar putea fi acoperită doar prin investiţii de 100 miliarde euro, scriu jurnaliştii de la ?Gardianul?. Numai în Capitală, necesarul de locuinţe este estimat de firmele imobiliare la 300.000 de case.

Potrivit ziarului ?Gardianul?, numărul locuinţelor care vor fi construite în Bucureşti şi în jurul municipiului se va ridica la aproximativ 8.500, număr insuficient pentru a acoperi deficitul. Şi preţurile apartamentelor construite înainte de 1990 ar putea costa dublu peste cinci ani, dacă rata actuala de creştere se va menţine între 35 şi 40% pe an. Motivaţia măririi preţurilor constă în creşterea veniturilor potenţialilor cumpărători, spun jurnaliştii de la ?Gardianul?.

Noile reguli privind contractarea creditelor ipotecare fără avans, scăderea dobânzilor şi prelungirea perioadei de rambursare a împrumutului pâna la 50 de ani, reprezintă tot atâtea motive de creştere a preţurilor, concluzionează jurnaliştii.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close