Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine din Sibiu au anunţat că preţul cărnii de miel va creşte anul acesta.
"La condiţiile care au fost iarna aceasta, la costurile pe care le-am avut, preţul în greutate, la viu, ar trebui să pornească de la 15 lei, iar la carcasă de la 25 lei. Anul trecut, preţul a fost de 22-23 lei, aşadar creşterea este nesemnificativă pentru buzunarul consumatorului", a spus Marcel Andrei.
Numărul cumpărătorilor a scăzut de la an la an, aşa că se aşteaptă ca anul acesta cererea să fie şi mai redusă.
Pentru anul acesta, crescătorii mari se concentrează mai mult pe export decât pe puaţa internă.
Problema este că mielul, odată tăiat şi adus în piaţă, îşi schimbă aspectul şi culoarea, aşa că a doua zi deja nu mai poate fi expus. De aceea crescătoriile preferă să vândă cantităţi mai mari, în viu, pentru export.
Numărul mielilor care vor fi sacrificaţi va fi în funcţie de cererea pieţei, pentru că au fost ani în care au rămas cu carnea nevândută.