Un kilogram de carne de miel ajunsese să coste între 55 şi 60 de lei kilogramul, cu 35% mai mult față de anul trecut. Cei care voiau cotlet dădeau peste 62 de lei pe kilogram.
Însă în Sâmbăta Mare, prețurile au scăzut până la jumătate.
”Ăsta e prețul corect al cărnii de miel! Deci, care a fost adaosul atunci când se vindea carcasa cu 55 lei per kg?” Scriu cei de la Asociatia Pro Consumatori.
Carnea de miel, un lux de Paşte: Românii îl cumpără în rate
Cam 300-400 de lei spun românii că vor cheltui, în medie, pentru bucatele de Paşte, iar cei cu situaţie financiară dificilă pot cumpăra carnea de miel în rate.
Anul acesta, mielul de Paşte intră în categoria produselor de lux. Este atât de scump, încât puţini români îşi permit să cumpere.
"M-am împrumutat şi mi-am cumpărat miel. La următorul salariu, îl achit în două rate. M-am împrumutat 400 lei", spune o româncă.