Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele TVR: difuzarea flagrantului este "ilegală". Caseta nu a mai fost difuzată

Preşedintele TVR: difuzarea flagrantului este "ilegală". Caseta nu a mai fost difuzată

Preşedintele TVR: difuzarea flagrantului este "ilegală". <font color=red>Caseta nu a mai fost difuzată</font>
11 Oct 2007   •   18:35
UPDATE 1: Deşi iniţial a anunţat că în această seară va difuza noi imagini din dosarul mitei, TVR şi-a retras de pe site promo-ul pentru Jurnalul de la ora 19.00. Gestul survine după ce preşedintele TVR a criticat demersul jurnaliştilor de la Departamentul de ştiri.

UPDATE 2: Directoarea ştirilor TVR, Rodica Culcer, a declarat că TVR nu va mai difuza al doilea episod din dosarul mitei, etichetând drept "cenzură" poziţia preşedintelui TVR, potrivit Jurnalului Naţional.

La o zi de la difuzarea imaginilor ?mita Mureşan-Remeş?, preşedintele TVR Alexandru Sassu reacţionează. Într-un comunicat de presă, Sassu declară că se ?delimitează net de orice încercare a salariaţilor de a folosi serviciul public în realizarea unor interese proprii sau ale unor terţe persoane sau instituţii?. ?Consider că difuzarea în cadrul 'Jurnalului TVR' de la ora 19, precum şi în emisiunile informative ulterioare, a unor imagini care elimină prezumţia de nevinovăţie, nu a reprezentat un demers jurnalistic corect, în sensul Constituţiei, al legii 41/1994 şi al Statutului Ziaristului din SRTv?, se arată în comunicat.

Mai mult, Alexandru Sassu vorbeşte şi despre imaginile pe care TVR a anunţat că le va difuza în cadrul Jurnalului din această seară, calificând gestul drept incorect, ilegal şi inoportun. ?Consider că a continua difuzarea unor materiale similare cu cel contestat, până la lămurirea tuturor suspiciunilor şi chestiunilor de ordin legal şi deontologic, nu este corectă, legală şi oportună?.

COMUNICATUL DE PRESĂ REMIS DE PREŞEDINTELE TVR, ALEXANDRU SASSU (pdf)

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close