Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Poloniei, în vizită la Bucureşti

Preşedintele Poloniei, în vizită la Bucureşti

Preşedintele Poloniei, în vizită la Bucureşti
01 Feb 2007   •   23:39

Preşedintele Republicii Polone, Lech Kaczynski, va efectua, vineri, o vizită oficială în România, la invitaţia şefului statului român, Traian Băsescu. Discuţiile dintre cei doi şefi de stat vor fi axate, după cum informează Administraţia Prezidenţială, pe subiecte de interes comun. Convorbirile dintre cei doi preşedinţi, care au loc la scurt timp după aderarea României la Uniunea Europeană, vor urmări stabilirea obiectivelor cooperării bilaterale în interiorul UE. De asemenea, vor fi examinate posibilităţile de creştere a comerţului bilateral şi a investiţiilor reciproce.

În privinţa agendei europene, cei doi şefi de stat vor discuta despre reforma politicii europene de vecinătate şi importanţa pe care România şi Polonia o acordă susţinerii reformelor democratice din statele vizate de politica de vecinătate. Între temele de interes pentru dialogul la nivel înalt se vor afla, totodată, dezbaterile privind viitoarea politică energetică a UE şi politica privind migraţia, precum şi evaluările celor două state cu privire la politica de extindere a UE.

Un alt aspect al convorbirilor oficiale va privi situaţia de securitate în Orientul Mijlociu, cu accent pe buna cooperare bilaterală dezvoltată la nivelul forţelor militare desfăşurate de cele două ţări în Irak şi Afganistan.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close