Antena 3 CNN Actualitate Președintele Klaus Iohannis, primit cu salve de tun la Palatul Prezidențial din Ankara

Președintele Klaus Iohannis, primit cu salve de tun la Palatul Prezidențial din Ankara

iohannis.jpg
Foto: presidency.ro
23 Mar 2016   •   17:37

Președintele Klaus Iohannis a fost primit, miercuri, de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, la Palatul Prezidențial din Ankara, cu 21 de salve de tun, fiind organizată o ceremonie militară la care au participat 132 de soldați, scrie Agerpres.

Vizita președintelui Klaus Iohannis, la Biserica 'Sfanta Mucenița Paraschevi', o ctitorie a domnitorului Constantin Brâncoveanu și lăcas de cult al comunitătii române ortodoxe din IstanbuI

În cadrul ceremoniei s-au intonat imnurile naționale ale celor două țări, iar șeful statului român a salutat garda de onoare. Un element de culoare al evenimentului l-a constituit un grup de soldați turci costumați în uniforme militare istorice reprezentând cele 16 regiuni ale acestui stat.

În prima parte a zilei, președintele Iohannis a mers la Biserica ''Sfânta Mucenița Paraschevi'' din Istanbul, ctitorie a domnitorului Constantin Brâncoveanu și lăcaș de cult al comunității românești din acest oraș. De asemenea, Iohannis a vizitat, la Istanbul, Moscheea Albastră și Muzeul Sfânta Sofia.

După-amiază, șeful statului s-a deplasat la Ankara, unde a depus o coroană de flori la Mausoleul Ataturk și a semnat în cartea de onoare. Tot la Ankara, Iohannis a depus o jerbă de flori și la locul atentatului terorist din 13 martie.

Președintele Klaus Iohannis efectuează până joi o vizită oficială în Turcia.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close