Iulian Măntescu a spus că impiegaţii de mişcare ar fi trebuit să-şi primească salariile marţi, dar acest lucru nu s-a întâmplat, colegii de la CFR Marfă primind salariile integral, în timp ce angajaţii de la CFR Călători doar 50 la sută din cât li s-ar fi cuvenit.
"Chiar dacă e vorba doar de o zi de întârziere, acest lucru a fost cireaşa de pe tort. Sunt multe alte nemulţumiri şi amintesc doar de faptul că s-a tot vorbit de reîntregirea salariilor bugetarilor şi s-au recuperat sume, iar lucrătorilor CFR, deşi li s-au redus veniturile cu vreo 30 la sută, nu au primit nimic înapoi", a declarat Măntescu.
Liderul Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă a mai spus că este vorba despre un protest spontan şi că în prezent nu ştie în câte judeţe din ţară lucrătorii de la CFR Infrastructură au refuzat să înceapă programul de muncă.
Un număr de 89 de trenuri nu au plecat din staţii din cauza protestului spontan declanşat miercuri dimineaţă de angajaţii Regionalelor Bucureşti, Craiova, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa, nemulţumiţi de întârzierea cu o zi a plăţii salariului pe luna decembrie, informează Compania "CFR" SA.
Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA arată, într-un comunicat de presă, că protestul spontan a fost declanşat începând cu ora 7.00 de către angajaţii regionalelor Bucureşti, Craiova, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa, iar până la ora 8.00, la nivelul celor şase regionale, "89 de trenuri nu au fost expediate din staţii".
Angajaţii au încetat activitatea "din cauza întârzierii cu o zi a plăţii salariului (lichidarea) pe luna decembrie", a precizat sursa citată.