Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Curţii de Conturi acuză procurorii DNA de abuz în serviciu

Preşedintele Curţii de Conturi acuză procurorii DNA de abuz în serviciu

Preşedintele Curţii de Conturi acuză procurorii DNA de abuz în serviciu
21 Iun 2007   •   11:14

Preşedintele Curţii de Conturi, Dan Drosu Şaguna s-a plâns conducerii Camerei Deputaţilor că procurorii DNA au abuzat de funcţie atunci când au efectuat o percheziţie în cabinetul său. Biroul Permanent a decis să sesizeze în acest caz CSM, Ministerul Justiţiei, Parchetul şi Curtea Constituţională. Secretarul Camerei Deputaţilor, Ioan Munteanu a apreciat, după şedinţa conducerii Camerei, că ce s-a întâmplat la Curtea de Conturi este un abuz şi o încălcare a Constituţiei.

În sesizarea depusă la Camera Deputaţilor, Dan Drosu Şaguna susţine că s-a creat o situaţie conflictuală între Curtea de Conturi şi Direcţia Naţională Anticorupţie. Preşedintele Curţii a cerut efectuarea unor verificări cu privire la legalitatea controlului de la Curtea de Conturi.

Controlul la Curtea de Conturi a fost explicat prin ancheta pe care DNA a face la Ministerul Sănătăţii privind licitaţia naţională pentru achiziţionarea, în 2002, de produse contraceptive.

Ancheta în acest caz îl vizează pe actualul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, care la vremea respectivă era consilier personal al ministrului Sănătăţii Daniela Bartoş. Curtea de Conturi a făcut un raport din care reiese că materialele contraceptive au fost livrate la un preţ ?mult mai mare? decât preţul pieţei. Nimeni nu a explicat până acum de ce a fost nevoie de o percheziţie a procurilor DNA pentru a obţine documentele respective.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close