Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Colegiului Medicilor din Ilfov, acuzat de trafic de droguri (VIDEO)

Preşedintele Colegiului Medicilor din Ilfov, acuzat de trafic de droguri (VIDEO)

Preşedintele Colegiului Medicilor din Ilfov, acuzat de trafic de droguri (VIDEO)
03 Noi 2009   •   23:31

Preşedintele Colegiului Medicilor din Ilfov, Georgeta Mihăilescu, a fost trimisă în judecată pentru trafic de droguri. Alături de ea şi alţi doi medici de familie din localităţi de lângă Bucureşti. Toţi sunt acuzaţi că au făcut parte dintr-o reţea care vindea medicamente încadrate ca droguri, obţinute din reţete falsificate.

Potrivit procurorilor, totul a fost pus la cale de o farmacistă din Chiajna. Femeia mergea la mai mulţi medici de familie din Ilfov, care îi prescriau reţete compensate pe numele unor persoane decedate sau care nu existau. Printre medici se afla şi preşedintele colegiului medicilor din Ilfov, Georgeta Mihăilescu.

După ce farmacista obţinea reţetele, lua medicamentele şi le vindea la negru. Această afacere ilegală a funcţionat timp de 2 ani. Au avut şi ajutorul unor angajaţi ai casei de asigurări, care ar fi trebuit să verifice reţetele prescrise în Ilfov.

Georgeta Mihăilescu, preşedintele colegiului medicilor din Ilfov, susţine că nu are nici o vină. ?Eu deocamdată nu am fost informată, nu am nici o părere, nu am nici o vină?, a declarat aceasta.

Colegiul Medicilor din România a aflat abia acum că unul dintre reprezentanţii lui a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri de mare risc, înşelăciune şi alte fapte penale.

?Se va declanşa o anchetă dişciplinară şi va fi analizat cazul, urmând că în funcţie de gravitatea faptelor să se pronunţe colegiul. Va fi suspendată până când ancheta disciplinară a colegiului şi instanţa se vor pronunţa?, a declarat Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

În urma acestei afaceri ilegale, în bugetul casei de asigurări Ilfov a ramas o gaura de aproape 700 de mii de lei. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, toţi cei implicaţi riscă până la 20 de ani de închisoare.



Observator

×
Subiecte în articol: trafic de droguri Colegiul Medicilor
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close