Antena 3 CNN Actualitate Președintele ANAF, despre noile contribuții la Sănătate: Vorbim despre o opțiune, nu o obligație

Președintele ANAF, despre noile contribuții la Sănătate: Vorbim despre o opțiune, nu o obligație

doros.jpg
15 Oct 2016   •   21:52

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a stabilit procedura de declarare şi stabilire a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorată de persoanele fizice care nu realizează venituri, iar aceasta urmează să fie aprobată prin Ordin al preşedintelui ANAF.

Anunțul a făcut vâlvă, în condițiile în care s-a înțeles, inițial, că ete vorba despre o obligație.

Președintele ANAF, Dragoș Doroș, a explicat, într-o ediție specială Q&A, realizată de Alessandra Stoicescu, la Antena 3, că nu este vorba despre o obligație, ci o opțiune.

"Comunicatul nostru este legat de o modificare a Codului Fiscal care vine în ajutorul celor care nu sunt asigurați în sistemul de sănătate. Prevederea spune că cine nu are venituri dar vrea să se asigure în sistemul medical trebuie să vină și să plătească o contribuție aferentă salariului minim pe ultimele șase luni. Este o posibilitate, o alegere. Noi în procedură le spunem cum să facă. Și apoi comunicăm noi cu Casa de Sănătate. ANAF nu impune obligații."

 

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close