Antena 3 CNN Actualitate Preotul Constantin Necula avertizează că după COVID va urma o "mare bătălie"

Preotul Constantin Necula avertizează că după COVID va urma o "mare bătălie"

Preotul Constantin Necula avertizează că după pandemia de COVID-19 urmează o mare bătălie. Și asta pentru că pandemia i-a făcut pe oameni să uite că au nevoie "de sprijin, de comunicare, de galerie, de mână întinsă, de căldura omenească".

preot-necula-consultant-sibiu
de Gabriel Dano    |    10 Dec 2021   •   18:00

"Îi mulţumesc de prezentare, că altfel iar o să se întrebe cineva, ce caută un popă, domne, la un congres de psihiatrie. Aş zice că mai bine să râdă la noi, decât la dumneavoastră sau mai bine să se bucure cu noi, decât cu medicii legişti. (...) Din acest motiv, astăzi sunt aici şi ca să exprim sprijinul nostru în marea bătălie care va urma în perioada post-COVID. Atenţi la măşti, la pastile, la supozitoare, la căşti, la ATI-uri, am uitat că oamenii au nevoie de sprijin, de comunicare, de galerie, de mână întinsă, de căldura omenească şi deja rezultatele le-aţi văzut. E drept că politicienii noştri nu cred în mesajul psihiatrilor, ci al altor primari din alte ţări. Aţi văzut ce furori a făcut articolul primarilor, mai mari decât apelul psihiatrilor, că ţara e în derivă. Vă rog să ţineţi aproape unii de ceilalţi", a spus preotul Constantin Necula, vineri, în deschiderea Conferinţei Naţionale "Psihiatrie şi Psihologie Medico-Legală", scrie stiripesurse.ro.

Prodecan al Facultăţii de Teologie din Sibiu, preotul Constantin Necula a povestit cum şi un medic legist l-a ajutat să îl cunoască pe Dumnezeu.

"În al doilea rând trebuie să vă spun că sunt un copil crescut la Braşov de un medic legist, până la urmă, pentru că în clasa a zecea am avut şansa ca domnul doctor Moga, în vremea aceea medicul legist al unei regiuni foarte mari din ţară, să ne ia pe colegii mei de clasă să ne înveţe anatomia acolo. Îi datorez omului acela, mai mult despre cunoaşterea lui Dumnezeu, decât multor teologi, pentru că eu cred că cel care cunoaşte omul în profunzimile sale, se apropie şi mai mult de Dumnezeu", a mai spus Necula.

 

×
Subiecte în articol: preotul Constantin Necula
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Noua gafă a lui Biden, virală pe internet. Ce a citit de pe prompter
x close