Antena 3 CNN Actualitate Premierul Marcel Ciolacu spune că două persoane sunt dispărute după inundațiile din Galați

Premierul Marcel Ciolacu spune că două persoane sunt dispărute după inundațiile din Galați

Ciolacu vorbeste in fata microfoanelor
Premierul Ciolacu a spus că două persoane sunt dispărute în Galați, după dezastrul de sâmbătă noapte. Foto: Captură video Antena 3 CNN.
de Adrian Dumitru    |    15 Sep 2024   •   11:31

Două persoane sunt date dispărute în urma inundaţiilor care au afectat judeţul Galaţi, a declarat, duminică, premierul Marcel Ciolacu, aflat în zonele lovite de dezastru.

„Nu avem o veste foarte bună, încă sunt două persoane dispărute de acum două nopţi”, a spus Marcel Ciolacu, aflat la tabăra de sinistraţi din localitatea Slobozia Conachi. Prim-ministrul a precizat, totodată, că există posibilitatea ca cele două persoane să fie plecate la rude.

„S-ar putea să fie şi o alarmă falsă, ca oamenii să se fi duşi la rude”, a adăugat premierul.

Patru persoane şi-au piedut viaţa în urma inundaţiilor care s-au produs în judeţul Galaţi. Este vorba despre doi bărbaţi din localităţile Pechea şi Drăguşeni şi două femei din localităţile Costache Negri şi Corod.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a mers, duminică, alături de preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, la tabăra de sinistraţi de la Slobozia Conachi.

Sâmbătă seară, guvernul a anunţat că 30 de locuinţe modulare erau amenajate deja în zonele afectate de inundaţii din judeţul Galaţi pentru cazarea populaţiei evacuate.

Potrivit unui comunicat al guvernului, prim-ministrul Marcel Ciolacu a cerut suplimentarea cu încă 200 de locuinţe modulare, care vor fi operaţionalizate în regim de urgenţă şi amplasate în zone sigure, stabilite împreună cu reprezentanţii Apelor Române.

Un număr de 569 de salvatori - pompieri, jandarmi, poliţişti, forţe ale armatei, personal al aviaţiei - au fost implicaţi în acţiunile de salvare şi de ajutorare în cele 22 de localităţi afectate din judeţul Galaţi (Valea Mărului, Piscu, Pechea, Slobozia Conachi, Griviţa, Cuza Vodă, Cudalbi, Costache Negri, Corni, Băneasa, Corod, Târgu Bujor, Jorăşti, Drăguşeni, Smulţi, Bereşti, Bereşti Meria, Bălăbăneşti, Tudor Vladimirescu, Bălăşeşti, Rediu şi Sugurlui).

Două detaşamente ale Ministerului Apărării Naţionale, dotate cu bărci de salvare şi camioane, au intervenit, la solicitarea autorităţilor locale, în judeţul Galaţi. 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close