Antena 3 CNN Actualitate Premieră. Primii români pe schiuri la Polul Nord

Premieră. Primii români pe schiuri la Polul Nord

Premieră. Primii români pe schiuri la Polul Nord
22 Apr 2007   •   17:05

Doi români au atins, sâmbătă, Polul Nord pe schiuri. Performanţa a fost reuşită de Cornel Galescu şi Romeo Dunca. Ei fac parte dintr-un echipaj internaţional de 10 exploratori şi au pregătit expediţia timp de un an. Echipa internaţională formată din 10 exploratori, din care fac parte şi românii Cornel Galescu şi Romeo Dunca, a plecat din România pe 11 aprilie, iar 10 zile mai târziu a atins Polul Nord.

?Membrii expediţiei au ajuns în Norvegia cu avionul, de acolo au pornit spre un grup de insule din nordul ţării, iar apoi, cu un elicopter, au atins marginea calotei glaciare. De aici ei au plecat pe schiuri pentru a-şi atinge ţinta?, declara Cornel Gălescu, exploratorul român. Vântul puternic şi temperaturile de minus 30 de grade Celsius, nu i-a împiedicat pe cei 10 exploratori să parcurgă aproape 246 de kilometri. Timp de nouă zile cât au mers pe schiuri, ei au fost nevoiţi să-şi care propria sanie cu alimente si echipamentul care cântărea nu mai puţin de 50 de kg.

Cornel Galescu este primul român care a ajuns în Himalaya şi a organizat prima expediţie din Patagonia, iar Romeo Dunca este om de afaceri. Ei sunt primii români pe schiuri care au ajuns la Polul Nord.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close