Antena 3 CNN Actualitate Premierul Marcel Ciolacu, anunţ pentru pensionari: "Avem o veste bună pentru ei" 

Premierul Marcel Ciolacu, anunţ pentru pensionari: "Avem o veste bună pentru ei" 

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat o veste bună pentru pensionari, reprezentând o investiţie de peste 130 de milioane.

marcel ciolacu hepta mediafax alexandru dobre
Premierul Marcel Ciolacu, anunţ pentru pensionari: "Avem o veste bună pentru ei"  Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Georgiana Adam    |    16 Mai 2024   •   11:50

Pensionarii români aşteaptă acum majorarea pensiilor din septembrie, iar şeful Guvernului spune că le mai aduce o veste bună.

Potrivit noii legi a pensiilor publice, ambii soți vor putea merge din acest an împreună la tratament balnear, cu condiția să acopere integral valoarea unuia dintre biletele de tratament.

Joi, premierul Marcel Ciolacu a făcut un nou anunţ pentru pensionari.

"Avem o veste bună și pentru pensionari. 

Introducem un nou sistem informatic performant la Casa Națională de Pensii Publice, complet integrat. 

Este o investiție de peste 130 de milioane de lei din PNRR și, astfel, vom elimina, de exemplu, cozile la biletele de tratament", a anunţat, joi, premierul Marcel Ciolacu.

Măsura va fi valabilă începând cu data de 1 septembrie 2024, atunci când "se pot acorda bilete de tratament balnear, în condițiile prezentei legi, și soțului/ soției asiguratului/ pensionarului sistemului public de pensii, care nu este asigurat/ pensionar al sistemului public", se arată în noua lege a pensiilor, respectiv Legea 360/2023.

De asemenea, noua lege a pensiilor mai prevede că asigurații și pensionarii sistemului public de pensii pot beneficia de tratament balnear, după cum urmează:

- gratuit – persoanele beneficiare de pensie de invaliditate din cadrul programului de recuperare întocmit de medicul expert al asigurărilor sociale

- cu suportarea de către beneficiar a unei contribuții bănești – asigurații și pensionarii, alții decât cei prevăzuți la punctul anterior.

Noua reglementare a pensiilor prevede clar că durata biletului de tratament balnear este de 16 zile.

Durata tratamentului balnear este acum, potrivit Legii 263/2010, de 12-18 zile, potrivit Ministerului Muncii.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close