Antena 3 CNN Actualitate Premierul Ciucă, despre perioada sărbătorilor: Vom prelungi starea de alertă, cu aceleași măsuri de acum

Premierul Ciucă, despre perioada sărbătorilor: Vom prelungi starea de alertă, cu aceleași măsuri de acum

Premierul interimar Nicolae Ciucă a anunţat, joi, că starea de alertă va fi prelungită cu măsurile prevăzute până acum.

o_1ep6bilcd1r0j141d1v3j1sa1ib1b.jpg
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    10 Dec 2020   •   14:55

"În această după-amiază (joi - n.r.) va avea loc ședința CNSU. De asemenea, e o analiză la nivelul comitetului de specialitate care vor determina decizii la nivel guvernamental. 

Guvernul interimar pe care îl conduc în acest moment nu poate să ia decizii care să modifice foarte mult prevederile stării de alertă în care ne găsim", a anunţat şeful interimar al Executivului.

Întrebat de presă dacă vor fi impuse noi restricții în perioada sărbătorilor de iarnă, având în vedere pandemia COVID, premierul a răspuns:

"În viitoare ședință de guvern vom adopta o hotărâre în care prelungim starea de alertă cu măsurile și indicatorii prevăzuți în cea precedentă", a spus Ciucă, precizând că nu poate să facă modificări, având în vedere că este interimar.

Precedenta stare de alertă a fost prelungită pe 14 noiembrie, cu încă 30 de zile. 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis atunci propunerea prelungirii stării de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile, având în vedere că numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 continuă să fie crescut, ceea ce generează o presiune constantă asupra sistemului sanitar și asupra capacității de gestionare din partea autorităților locale.

Între măsurile care rămân în vigoare, este obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Se menținere interdicția de circulație în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.
 


 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close