Antena 3 CNN Actualitate Pregătiri speciale la București pentru vizita Papei Francisc

Pregătiri speciale la București pentru vizita Papei Francisc

Pregătiri speciale la București pentru vizita Papei Francisc
03 Mar 2019   •   11:54

Noutăți despre vizita Papei Francisc la București. Se fac pregătiri speciale pentru vizita istorică a Papei Francisc la Catedrala Mântuirii Neamului, chiar dacă mai sunt trei luni până atunci. 

Biserica face apel la români să doneze pentru continuarea lucrărilor la catedrală. Apelul e îndreptat în mod special către salariații care nu au depus formularul 230. 

„Evenimentul sosirii în România al Papei Francisc e unul care trebuie salutat, dar nu e în directă legătură ci evoluția firească a lucrărilor de la catedrală. Acesta sunt foarte avansate. În acest moment se lucrează intens la finalizarea turlei centrale, se lucrează la cota 90-97 de metri. Se lucrează inclusiv în interior la pregătirea murală. Lucrarea de mozaicare interioară e foarte importantă și se va întinde pe doi sau trei ani. Estimăm că până la finalul acestei veri lucrările la acoperiș vor fi finalizate”, a spus purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu. 

Pregătiri speciale pentru vizita Papei

„Programul vizitei Papei e construit de cei responsabili inclusiv cu invitarea în România a Papei Francisc. E vorba de Biserica Romano-Catalică care i-a adresat mai demult o invitație, dublată apoi de invitația președintelui României, a prim-ministrului. BOR nu face pregătiri speciale dedicate acestei vizite pentru că nu e în responsabilitatea ei. Dar așa cum știm, va avea loc o întâlnire între Patriarhul Daniel și Papa Francisc, o întâlnire fixată pentru data de 31 mai”, a mai spus Vasile Bănescu. 

 

×
Subiecte în articol: vizita
Parteneri
x close