Antena 3 CNN Actualitate Predoiu vine cu lămuriri după scandalul sacilor cu voturi: „Problemele apărute sunt exclusiv în competența altor autorități”

Predoiu vine cu lămuriri după scandalul sacilor cu voturi: „Problemele apărute sunt exclusiv în competența altor autorități”

Transportul sacilor cu voturi nu se realizează cu mijloacele MAI, spune ministrul

ministrul de interne catalin predoiu
Predoiu vine cu lămuriri după scandalul sacilor cu voturi: „Problemele apărute sunt exclusiv în competența altor autorități”
de Andreea Ştefan    |    11 Iun 2024   •   14:41

Cătălin Predoiu, ministru Afacerilor Interne, a venit cu lămuriri după scandalul sacilor cu voturi

„Având în vedere informațiile vehiculate public privind derularea procesului electoral, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, transmite următoarele precizări:

Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile sale de ordine publică, respectiv Poliția și Jandarmeria, are, potrivit legii, doar atribuții de pază a locațiilor: săli, birouri etc., sigilate, în care sunt depozitate buletinele de vot de către cei care au atribuții legale în acest sens.

De asemenea, structurile MAI au obligația de a asigura protecția buletinelor de vot pe timpul transportului acestora, dar, acest transport NU se realizează cu mijloacele MAI, potrivit legii.

Angajații MAI nu au nici atribuția, nici dreptul să manevreze fizic buletinele de vot, să numere voturi sau saci, sau să inventarieze materialele electorale.

Ministerul Afacerilor Interne a desfășurat și desfășoară misiuni în contextul scrutinului electoral cu imparțialitate și respectând legea.

Problemele de organizare apărute în proces sunt exclusiv în competența altor autorități, structurile MAI neavând pârghii legale pentru a interveni cu scopul soluționării acestora”, a transmis Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne.

Sacii cu voturile pentru Primăria Sectorului 1 au fost păziți toată noaptea

George Tuță, candidatul PNL, a cerut ca sacii cu voturi sa fie protejați într-o camera specială, păzită de jandarmi și poliţie.

„Clotilde trebuie să plece, avem toate procesele verbale pentru Sectorul 1. Există o diferență de 681 de voturi între mine și Clotilde.

Au rămas voturile la Biroul Electoral al Sectorului 1, au fost păzite toată noaptea. Am venit să asist la numărarea voturilor, să protejăm voturile românilor", a transmis George Tuță.

Pe de altă parte, Clotilde Armand nu își recunoaște înfrângerea și a făcut plângeri penale pentru președinții secțiilor de votare.

Clotilde Armand, candidatul Alianței Dreapta Unită, cere renumărarea voturilor de la Primăria Sectorului 1. Ea spune că diferența de voturi pe numărătoarea paralelă a partidelor este foarte, foarte mică și de aceea s-au grăbit unii din PNL și PSD să arunce public cu mesaje false că au câștigat.

Seara trecută, George Tuţă a declarat, într-o intervenţie în direct la Sinteza Zilei, că primarul Clotilde Armand este principalul responsabil de circul de la Sectorul 1, încercând să prelungească agonia unui mandat plin de eşecuri.

"Sunt 40 de ore de când încearcă orice manevră să nu depună buletinele de vot şi să nu se vadă rezultatul final din care, vă spun cinstit, că Sectorul 1 are de câştigat. Pentru că scapă după o perioadă de aproape patru ani de zile de circ şi scandal.

Şi vedeţi că nici măcar această ultimă zi din cariera politică a doamnei Armand nu este lipsită de controversă şi de o umilinţă la care au fost supuşi cetăţenii în această perioadă", a spus Tuţă.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close