Antena 3 CNN Actualitate Predoiu: Îmi asum întreg Codul. Fără negociere legile nu trec, dar articolul 140 nu a fost negociat

Predoiu: Îmi asum întreg Codul. Fără negociere legile nu trec, dar articolul 140 nu a fost negociat

Predoiu: Îmi asum întreg Codul. Fără negociere legile nu trec, dar articolul 140 nu a fost negociat
Foto: Agerpres
30 Ian 2014   •   15:46

Liderul PDL Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei, scrie pe Facebook că îşi asumă întreg Codul de procedură penală, menţionând că legea trebui amânată şi adăugând: "Fără negociere, legile nu trec, dar art.140 nu a fost negociat", informează Mediafax.
   
"Codurile sunt bune pentru România. Au fost elaborate de către procurori şi judecători. Ele trebuie amânate pentru că Ponta a pierdut doi ani şi n-a pregătit sistemul. Eu îmi asum întreg Codul. Fără negociere, legile nu trec, dar art.140 nu a fost negociat", scrie Predoiu pe Facebook.
   
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu nu a fost "corect" şi că a negociat "cu toată lumea, în Parlament, cum să arate Codul de Procedură Penală", acesta fiind motivul pentru care nu îl susţine pe actualul lider al PDL.
   
Preşedintele a declarat, despre faptul că reacţionează atât de târziu pe tema necesităţii unei OUG care să corecteze articolul 140 din Codul de Procedură Penală, că "tot timpul a fost această discuţie, în mod deosebil anul trecut şi anul acesta, că se va interveni legislativ, printr-o ordonanţă de urgenţă".
   
"Când am înţeles acest lucru, mi-am dat seama că nu a fost un ministru al Justiţiei corect", a mai adăugat preşedintele despre Predoiu, fost ministru de Justiţie.
   
Preşedintele Traian Băsescu a mai spus că premierul Victor Ponta "poate să corecteze această eroare" legată de Codul de procedură penală. "Eu îi cer public să o facă", a adăugat şeful statului.
 

×
Subiecte în articol: cod de procedura penala Cod Penal
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close