Antena 3 CNN Actualitate Precauţii pentru summitul NATO. Poliţia de frontieră va intensifica măsurile de supraveghere

Precauţii pentru summitul NATO. Poliţia de frontieră va intensifica măsurile de supraveghere

Precauţii pentru summitul NATO. Poliţia de frontieră va intensifica măsurile de supraveghere
01 Mar 2008   •   10:03

Poliţia de Frontieră intensifică, începând de sâmbătă, măsurile de supraveghere şi control la nivelul frontierelor terestre, maritime, fluviale, şi aeriene. În acest fel, autorităţile încearcă să prevină orice fel de incidente în perioada summit-ului NATO din aprilie, de la Bucureşti. Evenimentul se va desfăşura la Palatul Parlamentului şi va reuni aproape 3.000 de oficiali din 49 de ţări.

Noile măsuri care vor fi luate presupun controale riguroase asupra persoanelor, mijloacelor de transport şi bunurilor acestora, scopul fiind prevenirea şi combaterea actelor ilegale. La solicitarea Poliţiei de Frontieră, în punctele de trecere de la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria îşi vor desfăşura activitatea şi echipe mobile de supraveghere vamală. Acestea vor efectua controlul autovehiculelor de marfă pentru prevenirea transportului ilicit.

Noile măsurile vor avea în vedere asigurarea unui control operativ, astfel incât tranzitul peste frontieră al persoanelor să nu fie afectat.În perioada urmatoare, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic folosirea tuturor punctelor de frontieră.

Summitul NATO se va desfăşura, în perioada 2 - 4 aprilie la Palatul Parlamentului şi va reuni oficiali din 49 de ţări: 26 de state membre şi alte 23 semnatare ale Parteneriatului pentru Pace. Costul estimat al Summitului este de 30 - 35 de milioane de euro.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close