Antena 3 CNN Actualitate Prăpăd în Capitală, după urgia de noaptea trecută. Copaci rupți, acoperișuri smulse, iar străzile s-au transformat în râuri

Prăpăd în Capitală, după urgia de noaptea trecută. Copaci rupți, acoperișuri smulse, iar străzile s-au transformat în râuri

BeFunky-collage-49
de Laura Dinu    |    14 Iun 2024   •   08:02

A fost prăpăd în Capitală după ce meteorologii au anunțat cod roșu de furtună. A plouat cât pentru o lună întreagă iar marile bulevarde au fost inundate. Traficul în București a fost dat peste cap.

Vântul foarte puternic a provocat probleme serioase. Mai mulți copacii au fost doborâți, au căzut peste mașini, iar grindina foarte mare i-a obligat pe bucureșteni să se adăpostească pe unde au putut.

Pe timpul furtunii pompierii au fost solicitați la aproape 400 de intervenții.

Rafalele de vânt au depășit 70 km/h. Străzile s-au transformat în râuri iar zeci de mașini au rămas blocate.

Mai mulți copaci au căzut în capitală iar în Berceni curentul electric a fost întrerupt din cauza furtunii.

Trei stewardese au fost rănite

Turbulențele din timpul furtunii au creat panică într-un avion care circula pe ruta Hamburg-București, iar trei stewardese au fost rănite în timpul incidentului.

397 de intervenții ISU pe timpul nopții

”Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codurilor portocaliu și roșu, începând cu ora 22:00 până în această dimineață, ora 05:00, pompierii ISU B-IF au gestionat 397 de intervenții (331 în București și 66 în județul Ilfov). 

Acestea au constat în:
•⁠  ⁠327 de inundații;
•⁠  ⁠60 de copaci căzuți;
•⁠  ⁠7 stâlpi de electricitate;
•⁠  ⁠și 3 acoperișuri luate de vânt.

Au fost afectate în total:
•⁠  ⁠107 străzi;
•⁠  ⁠208 locuințe, gospodării și subsoluri;
•⁠  ⁠și 71 de autoturisme.

Se acționează în continuare pentru rezolvarea situațiilor semnalate”, se arată în bilanțul ISU.

Furtunile au făcut prăpăd și în țară

A fost haos și în alte regiuni din țară cauza fenomenelor meteo extreme. Rafalele puternice de vânt au doborât mai mulți copaci și au avariat clădiri, în timp ce grindina uriașă a produs pagube majore. Pe străzile care au fost transformate în râuri mașinile au fost înghițite de ape.

Grindina a făcut ravagii în Mehedinți, acolo unde oamenii au fost nevoiți oprească mașinile pe marginea drumului până când furtuna s-a domolit.

Mai multe acoperișuri ale unor clădiri au fost aruncate pe șosea de vântul puternic. Inclusiv acoperișul Liceului de Arte din Drobeta Turnu Severin a fost luat de furtună. Acesta a căzut peste o casă. Probleme au fost însă în tot orașul.

În județul Caraș Severin străzile s-au transformat în râuri.

Și în județul Gorj mai multe acoperișuri au fost luate pe sus iar mașinile au fost ciuruite de grindină.

În Cluj, tavanul unui centru comercial s-a prăbușit din cauza ploii torențiale și străzile s-au umplut de apă. Cele mai mari probleme au apărut în rândul șoferilor care au rămas blocați în trafic, iar mașinile au fost înghițite de ape.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close