Antena 3 CNN Actualitate Prahova. O femeie, în comă diabetică la spital, la scurtă vreme după ce s-a vaccinat împotriva gripei noi

Prahova. O femeie, în comă diabetică la spital, la scurtă vreme după ce s-a vaccinat împotriva gripei noi

3 minute de citit Publicat la 17:59 12 Ian 2010 Modificat la 17:59 12 Ian 2010
Prahova. O femeie, în comă diabetică la spital, la scurtă vreme după ce s-a vaccinat împotriva gripei noi
O femeie din localitatea prahoveană Pleaşa se află în comă diabetică la spital după ce s-a vaccinat împotriva gripei AH1N1. La scurt timp după ce a făcut vaccinul femeia a acuzat dureri de cap şi febră dar şi stări de ameţeală, iar în câteva momente şi-a pierdut cunoştinţa şi a intrat în comă diabetică.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, dr Cristian Vintilescu a declarat că femeia a intrat în comă diabetică şi din punctul său de vedere nu există nicio legătură de cauzalitate între vaccin şi coma femeii.

Adrian Streinu Cercel spune că femeia în vârstă de 68 de ani şi-a făcut numai vaccinul antigripal sezonier pe 18 noiembrie şi că motivul pentru care a ajuns acum în comă este că nu şi-a făcut la timp insulina
DSP Prahova a confirmat însă că femeia a fost vaccinată împotriva virusului AH1N1.

Ministerul Sănătăţii a inclus diabeticii pe lista persoanelor cu grad ridicat de risc în cazul infecţiei cu virusul AH1N1, aceştia având prioritate la vaccinare.

O anchetă va fi iniţiată în cazul femeii, pentru a se stabili dacă procedura de vaccinare a fost respectată şi dacă situaţia în care se află acum are legătură cu vaccinul.



Informaţia a fost publicată iniţial de site-ul ŞtiriPrahova.ro.



Isteria vaccinării

În România, moartea actorului Toni Tecuceanu, pusă pe seama virusului AH1N1 a creat o adevărată isterie a vaccinării. Mii de români au stat la cozi câteva ore bune pentru a se vaccina împotriva virusului.

Fratele actorului a scris pe blogul bebeluşei Oana că nu crede că Toni Tecuceanu a murit de gripă porcină şi că prin moartea sa s-a încercat manipularea populaţiei.



Iată câteva date despre gripa nouă pe care ar fi bine să le ştim înainte de a lua decizia dacă ne vaccinăm sau nu:

Un român din 70 s-a vaccinat deja împotriva gripei porcine. Isteria continuă şi Ministerul Sănătăţii are toate şansele să consume toate cele 1,4 milioane de doze pregătite. Există şi o mare problemă: oamenii nu ştiu posibilele efecte adverse ale vaccinului şi nici ce să facă dacă li se întâmplă ceva.

O doză de vaccin are 0,5 mililitri şi conţine antigen de virus gripal, cultivat pe ouă de găină, tiomersal şi o soluţie tampon salină. Problema este Tiomersalul, o substanţă bazată pe mercur. Substanţa are diverse efecte adverse, având o acţiune toxică la nivelul ţesutului nervos.

Prezenţa Tiomersalului în organism poate genera abcese, granuloame şi inflamaţii. Un reputat neurochirurg francez spune chiar că vaccinul poate provoca boli grave, ca scleroza în plăci, artrita reumatoidă şi lupusul. Totuşi, potrivit majorităţii medicilor, cantitatea din vaccinul antigripal este prea mică pentru a fi periculoasă.

Oamenii trebuie să mai ştie că vaccinarea este contraindicată persoanelor cu diverse alergii, celor care iau medicamente anticoagulante, celor cu stări febrile şi gravidelor aflate în primele luni de sarcină.

VACCIN ANTIGRIPAL

Compoziţie (0,5 ml):

- Antigen de virus gripal, cultivat pe ouă de găină

- Tiomersal

- Soluţie tampon salină (clorură de sodiu, fosfat monoacid de sodiu dihidrat, fosfat monopotasic şi apă pentru preparate injectabile)

INTERZIS LA VACCINARE

- persoane cu alergii

- persoane care iau substanţe anticoagulante

- persoane cu stări febrile

- gravide în primele luni de sarcină

Centrele de vaccinare din Bucureşti

-Insttutului de Boli Infecţioase "Matei Balş"
-Institutului Clinic Fundeni
-Institutului Cantacuzino (program 11-19h)
-Institutului de Sănătate Publică (program 13-19h)
-18 cabinete ? în spitalele din subordinea Primariei Capitalei:
-Sectorul 1: Spitalul de Stomatologie - Calea Plevnei nr. 19, Spitalul Filantropia - B-dul Ion Mihalache nr. 11, Spitalul Clinic Griviţa (Sfânta Maria) - B-dul Ion Mihalache 37-39, Spitalul de Nefrologie 'Carol Davila' - Calea Griviţei nr. 4.
-Sectorul 2: Spitalul Colentina - Şos. Ştefan cel Mare nr. 21, Spitalul Clinic 'N. Malaxa' - Şos. Vergului nr 12, Spitalul Clinic de Ortopedie Foişor - B-dul Ferdinand nr 35, Spitalul de Reumatologie 'Dr. Ion Stoia' - Str. Thomas Masaryk nr. 5, Spitalul de Pneumoftiziologie - Şos. Ştefan cel Mare nr 11, Spitalul Clinic 'Dr. Cantacuzino' - str. Ion Movilă nr. 57.
-Sectorul 3: Spitalul Clinic Caritas - str. Traian nr 29, Spitalul de copii 'Victor Gomoiu' - b-dul Basarabia nr. 21, Spitalul Colţea - b-dul I.C. Bratianu nr. 1.
-Sectorul 4: Spitalul 'Sfântul Luca' - Şos. Berceni nr. 12, Spitalul de dermatologie 'Scarlat Longhin' - str. Şerban Vodă nr. 216, Spitalul 'Victor Babeş' - Sos. Mihai Bravu nr. 281.
-Sectorul 5: Spitalul Clinic de Urologie 'Prof. Dr. Theodor Burghele' - Şos. Panduri nr. 20.
-Sectorul 6: Spitalul de Obstretică-Ginecologie 'Prof. Dr. Panait Sârbu' (Giuleşti) - Calea Giuleşti nr. 5.
-un alt punct de vaccinare gratuită a fost deschis luni în Pasajul Universităţii, acesta fiind mutat marţi în Piaţa Unirii.

Antena3.ro

×
Etichete: vaccin femeie coma
x close