Pasiunea sa pentru literatură umoristică l-a ajutat să treacă mai ușor peste încercările din ultimii doi ani, când secţia de boli infecțioase pe care o conduce a fost sufocată de bolnavi.
După volumele "Umor deosebit de grav" şi "Glume de Mestecat" medicul primar specialist în boli infecțioase pregătește un nou volum, "Cu Masca pe căciulă", un volum de epigrame pandemice, epigrame medicinale.
„Să iau viaţa în glumă a fost o decizie destul de serioasă pentru că umorul cât ar părea de neserios trebuie tratat cu toată seriozitatea.
Cu umorul nu e de glumit. Într-o ţară tristă plină de umor, cum zicea cândva Bacovia, umorul, hazul de necaz a fost un test de rezistență, se subzistență şi chiar de existență pentru poporul român.
Aşa că terapia prin umor este una foarte necesară, iar eu am încercat să flirtez cumva cu un gen literar mai puţin încurajat în ultima perioadă, să-i zicem minor, dar care este pe nedrept ignorat şi care ar trebui resuscitat.
Este o perioadă destul de ofertantă şi dacă ști să observi umorul iese întotdeauna la suprafața", spune locotenent colonel dr. Ion Ştefan, medic primar, șeful Secţiei Clinice de Boli Infecțioase de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Carol Davila.
Corona-drame cu medicul din prima linie care atacă pandemia cu umor
A scăzut natalitatea, ne-a contrazis realitatea. Să-i ții în casă pe consorți nu a crescut natalitatea, ci rata de divorţ.
Distanţarea absolută, să nu mă credeți absurd, este doar dacă soţia-i mută, iar bărbatul e surd.
În perioada de alertă, în vacanță cu soţia dacă ești, practici distanţarea corectă: ea la Mamaia, tu la Costinești.
Mai multe despre medicul din prima linie care atacă pandemia cu umor vedem, pe larg, în materialul de mai jos.
Citiţi şi: Cum cântă bancnotele - clipul care a devenit viral pe reţelele sociale