După arestarea lui Nicuşor Constantinescu, Consiliul Judeţean a predat aparatul la Ministerul de Interne şi a intrat în reţeaua SMURD. La predare, elicopterul executase aproape 600 de zboruri, dar niciunul medical.
Elicopterul a fost cumpărat în vara anului trecut şi urma să fie folosit pentru intervenţii de urgenţă. Consiliul Judeţean voia ca aparatul de zbor să fie integrat în sistemul 112, dar să nu fie operat de SMURD. Pentru asta, administraţia ar fi trebuit să înfiinţeze un dispecerat, care să alerteze la nevoie echipele medicale.
Consiliul Judeţean a reuşit să obţină pentru acest proiect peste patru milioane de euro, bani europeni, dar nu şi avizele necesare de la Ministerul de Interne şi Ministerul Sănătăţii. Drept urmare, elicopterul a făcut, cu mici excepţii, doar zboruri de antrenament, timp de un an şi jumătate. Niciun zbor medical.
Dupa arestarea lui Nicusor Constantinescu, Consiliul Judeţean a predat elicopterul la Ministerul de Interne, pentru a intra în reteaua SMURD. La predare, aparatul avea 153 de ore de zbor si executase aproape 600 de zboruri. Aeronava a fost reînmatriculată şi a primit numere militare.
Până de curând, elicopterul a stat într-un hangar deţinut de un aerodrom privat, în baza unui contract de întreţinere în valoare de 800.000 de euro. Asta deşi SMURD se oferise încă de anul trecut să-l modernizeze gratuit şi să suporte costurile de operare.