Antena 3 CNN Actualitate Povestea unei ucrainence care a fugit din Kiev când trebuia să se opereze

Povestea unei ucrainence care a fugit din Kiev când trebuia să se opereze

Războiul din Ucraina ameninţă vieţilor bolnavilor în stare gravă care au nevoie urgent de intervenţii chirugicale. Printr-un astfel de coşmar a trecut şi o femeie din Kiev de 58 de ani. Trebuia să se opereze chiar în prima zi în care trupele ruseşti au bombardat ţara vecină.

poveste ucraineanca kiev cancer san
Povestea unei ucrainence care a fugit din Kiev când trebuia să se opereze Sursa foto: Antena 3
de Cristina Ştefan    |    23 Mar 2022   •   08:59

Femeia a reuşit însă să fugă din calea atacurilor şi a găsit adăpost în România. Aici a primit ajutor la o clinică privată care oferă spirijin refugiaţilor din Ucraina.

Pacienta a primit diagnosticul de cancer la sân la începutul anului.

Femeia trebuia să fie operată chiar în ziua în care a început atacul rusilor pe teritoriul Ucrainei. Atacul ruşilor i-a pus viaţa în pericol, însă aici la noi în ţară, medicii România i-au întins o mână de ajutor.

Echipa medicală a ales o procedura specială pentru intervenţia pacientei în vârstă de 58 de ani. Femeia trebuia să fie operată de uregenţă în Kiev însă a fost nevoită să fugă din calea războiului.

Operaţia a decurs bine, spun medicii.

"A avut o intervenţie chirurgicală care a durat o oră şi a beneficait de tot ce înseamnă intervenţie chirurgicală modernă pentru chirurgia cancerului de sân. A avut o chirurgie oncoplastică la nivelul glandei mamare şi o exgizie de ganglioni santinelă adresata axilei", spune dr. Gerald Filip, medic primar chirurgie generală.

Pacienta a aflat de la români că se poate opera la un spital din Capitală.

Unitatea medicală oferă gratuit serciviile medicale refugiaţilor din Ucraina.
 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close