Antena 3 CNN Actualitate Potop în SUA. Nordul ţării a fost lovit de inundaţii şi furtuni violente

Potop în SUA. Nordul ţării a fost lovit de inundaţii şi furtuni violente

Potop în SUA. Nordul ţării a fost lovit de inundaţii şi furtuni violente
10 Iun 2008   •   20:07

Imagini cumplite în Statele Unite. Nordul şi nord-vestul Americii au fost lovite de inundaţii şi furtuni violente. 10 oameni au murit şi sute de case au fost luate cu totul de ape. În Wisconsin, un dig de pământ a cedat iar apele au spulberat mai multe locuinţe. Oamenii au reuşit din fericire să se refugieze la timp. Alte zone au fost devastate de furtuni şi de tornade, care au lăsat în urmă mai mulţi morţi şi răniţi.

Guvernatorul statului Wisconsin a decretat stare de urgenţă iar preşedintele Bush a declarat "zonă de dezastru major" o întinsă regiune din statul Indiana.

Pe coasta de est în schimb e caniculă. La New York se aşteaptă ca temperatura să atingă 40 de grade Celsius, un record absolut pentru această dată.

Localnicii au fost rugaţi să nu exagereze cu folosirea aerului condiţionat, pentru a preveni producerea unor pene de curent. De altfel, câteva cartiere new yorkeze au rămas deja fără energie electrică iar o linie de metrou a fost suspendată. Meteorologii au anunţat caniculă şi în următoarele zile.



Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close