Antena 3 CNN Actualitate Ponta vrea o strategie "mai adaptată" de pregătire în cazul unei calamităţi. I-a cerut lui Arafat să prezinte un plan de intervenţie amănunţit

Ponta vrea o strategie "mai adaptată" de pregătire în cazul unei calamităţi. I-a cerut lui Arafat să prezinte un plan de intervenţie amănunţit

S.T.
1 minut de citit Publicat la 17:23 09 Oct 2013 Modificat la 17:23 09 Oct 2013
Ponta vrea o strategie "mai adaptată" de pregătire în cazul unei calamităţi. I-a cerut lui Arafat să prezinte un plan de intervenţie amănunţit
Foto: Agerpres
Premierul Victor Ponta l-a însărcinat pe Raed Arafat, secretar de stat din Ministerul Sănătăţii, să prezinte un plan amănunţit de intervenţie în caz de calamităţi.

Şeful Executivului consideră că este o inconştienţă şi un semn de "mare prostie" să anunţi în presă că va fi cutremur.

"Cred că e o inconştienţă să dai prin presă că vine cutremurul. Mi se pare absolut o inconştienţă şi chiar e un semn de mare prostie, ca s-o spun foarte direct, dar intemperii au loc, calamităţi de mai mică sau de mai mare anvergură, au loc, se întâmplă şi fenomene, ca cel de la Galaţi, pe care tot încercăm să aflăm de la ce provine. În mod sigur nu provine, ce se întâmplă la Galaţi, de la nişte explorări care nu s-au făcut încă. Ştiu la ce televiziune aflu că pământul se cutremură acum pentru că peste cinci ani s-ar putea să exploatăm gaze de şist, dar mă gândesc că orice persoană cu un discernământ cât de cât mediu înţelege că nu avem un cutremur acum pentru că peste cinci ani o să facem ceva", a spus Ponta.
 
Ponta a anunţat totodată că Guvernul continuă se modernizeze reţeaua de infrastructură aferentă intervenţiilor de urgenţă.

Ce trebuie să facă românii în caz de CUTREMUR. Vedeţi LISTA COMPLETĂ a regulilor pentru populaţie


Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter s-a produs duminică, la ora 4.37, în zona Vrancea, fiind simţit şi la Bucureşti.
   
Anul acesta, în zona Vrancea s-au mai produs şase cutremure cu magnitudinea de cel puţin 4 grade, la 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade).
   
Din 23 septembrie, în Galaţi s-au produs peste 30 de cutremure cu magnitudine de peste 2,5 grade pe scara Richter. Cel mai puternic a avut 3,9 grade şi s-a produs pe 29 septembrie.

Citeşte şi:

Secretar de stat: Seismele din Galaţi sunt unice în lume. Am apelat la specialişti străini

×
x close