Antena 3 CNN Actualitate Ponta: N-am mărit niciun preț la gaze, pur și simplu se importă mai mult din Rusia

Ponta: N-am mărit niciun preț la gaze, pur și simplu se importă mai mult din Rusia

gaze.jpg
02 Iul 2014   •   15:36

Primul ministru Victor Ponta a declarat miercuri, la începutul ședinței de Guvern, că prețul gazelor se mărește pentru că se importă cantități mai mari din Rusia, informează AGERPRES.
"Felicitări celor care ne-au ajutat să reducem prețul la energie electrică. Când s-a redus prețul la energia electrică n-a avut Guvernul niciun merit, în schimb am văzut titlu că Guvernul mărește prețul la gaze. N-am mărit niciun preț la gaze, pur și simplu se importă mai multe gaze din Rusia", a spus Ponta.

Potrivit premierului, soluția la această problemă este ca România "să aibă mai multe gaze".

"Soluția este să avem noi mai multe gaze în România, apropo de cei care se împotrivesc. Chestia cu gazele nu are legătură cu noi și cu cât o să avem mai repede gaze ale noastre să nu mai cumpărăm din Rusia, cu atât mai bine", a arătat premierul.

Prețul gazelor pentru populație va crește cu 2,5% de la 1 iulie, iar cel pentru consumatorii industriali se va majora cu 1,5%, a anunțat, recent, Niculae Havrileț, președintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

În ceea ce privește prețul la energie electrică, factura consumatorilor casnici pentru energia electrică va scădea, în medie, cu 2,6% de la 1 iulie, iar cea pentru consumatorii industriali, cu 4%, în urma ieftinirii energiei pe bursă și a reducerii taxei de cogenerare, potrivit unui comunicat al ANRE.



×
Subiecte în articol: Victor Ponta pretul gazelor Rusia
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close