Antena 3 CNN Actualitate Ponta îl asigură pe ministrul Educaţiei de susţinerea sa în războiul cu "baronii" manualelor vechi

Ponta îl asigură pe ministrul Educaţiei de susţinerea sa în războiul cu "baronii" manualelor vechi

Ponta îl asigură pe ministrul Educaţiei de susţinerea sa în războiul cu "baronii" manualelor vechi
Foto: Intact Images
de M.Z.    |    30 Apr 2013   •   14:34

Premierul Victor Ponta l-a asigurat marţi pe ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, că îi susţine iniţiativa referitoare la crearea manualelor electronice pentru elevi, fiinf de părere că demnitarul va avea de purtat un "război" cu "baronii manualelor" tipărite.

"Vreau să-l felicit pe ministrul Pricopie şi Ministerul Educaţiei pentru cum a arătat că o problemă care în fiecare an năştea supărări, scandal, înscrierea la şcoală poate fi rezolvată cu inteligenţă şi cu bun simţ şi vreau să vă anunţ public că vă susţin în totalitate în războiul pe care în mod sigur o să-l aveţi cu o altă categorie de baroni din România, manualelor, că în România în toate domeniile sunt nişte baroni care au pus stăpânire pe ceva. Înţeleg că acum sunt nemulţumiţi că vreţi să faceţi manuale electronice. Foarte bine, faceţi-le, domnule ministru. O să piardă unii care sunt obişnuiţi să facă aceleaşi manuale de 10-15 ani. Nu mai au nicio legătură cu realitatea în care trăim în 2013, dar ei tot încasează bani de la părinţi şi de la şcoli. O să vă certe, o să vă critice, vă susţin în totalitate", a declarat Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

Şeful Guvernului l-a îndemnat pe ministrul Educaţiei să nu rateze prilejul de a mai "sparge un monopol din România legat de manuale".

"Am copii de şcoală. Vreau să văd că învaţă după nişte manuale care arată cum sunt prin ţările acelea spre care ne uităm, nu cum vor unii care le scriu de zece ani şi iau bani pentru ele. Deci vă susţin. Eu cred că faceţi un lucru bun", a apreciat premierul Ponta.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declara că nu exclude ca, de anul viitor, să existe cel puţin la clasele mici câte două volume la fiecare manual, corespunzătoare semestrelor, pentru a mai uşura ghiozdanul cărat de elevi, alături de manualele digitale, cu aplicaţii multimedia.





×
Subiecte în articol: Victor Ponta Remus Pricopie
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close