Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Grupurile 3 şi 4 de la Cernavodă sunt o prioritate pentru Guvern

Ponta: Grupurile 3 şi 4 de la Cernavodă sunt o prioritate pentru Guvern

Ponta: Grupurile 3 şi 4 de la Cernavodă sunt o prioritate pentru Guvern
Foto: Mediafax
de M.Z.    |    17 Mai 2012   •   20:09

Grupurile 3 şi 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă reprezintă o prioritate pentru Guvern, o decizie privind viitorul acestui proiect urmând să fie luată până pe 15 septembrie, a anunţat joi, la Mioveni, premierul Victor Ponta.

"Este o prioritate pentru Guvernul actual, este trecut în programul de guvernare şi este o intenţie a mea de a pune în practică proiectele privind grupurile 3 şi 4 de la centrala de la Cernavodă. Este o decizie politică pe care mi-o asum, pentru că într-adevăr cred că este o decizie strategică pentru noi ca ţară", a spus premierul Ponta, potrivit Agerpres.

"Cred, sincer, că este un proiect important şi este un proiect pe care putem să îl realizăm. Ştiu destul de mult despre punctele în care s-a oprit acest proiect, legat de finanţare, de partenerii pe care îi putem avea, de catastrofa petrecută în Japonia şi care a influenţat şi ea ceea ce se întâmplă pe plan european. Dar cred că acest proiect trebuie făcut în România şi cred că termenul de 15 septembrie prevăzut pentru a lua o decizie este un termen realist", a adăugat premierul.

Potrivit lui Victor Ponta, criteriile de bază în selecţia viitorului partener vor fi capacitatea de a asigura finanţarea şi expertiza tehnologică.

"Guvernul Văcăroiu este cel care a finalizat grupul 1, Guvernul Năstase a făcut cât mai mult pentru grupul 2, sper ca Guvernul Ponta să pornească grupurile 3 şi 4. (...) Important este să pornim proiectul şi să îl finalizăm cât mai repede", a concluzionat Ponta.


×
Subiecte în articol: Victor Ponta prioritate guvern
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close