"O să avem o şedinţă a USL, o să le explic colegilor din USL modul în care văd lucrurile, anume că de azi noi nu mai avem procuror general, că domnul Morar nu mai are nicio bază legală ca să conducă Ministerul Public şi e foarte grav, practic toate actele semnate de domnul Morar de azi pot fi atacate în instanţă", a declarat premierul.
Ponta a precizat de asemenea că, începând de astăzi, România nu mai are procuror general, deoarece Danial Morar nu mai are nici o baza legală pentru a conduce Ministerul Public.
"În al doilea rând, după tot ce s-a întâmplat ieri, eu am crezut în buna intenţie şi credinţă a celor cu care am discutat, însă s-a dovedit că domnul Morar consideră că toate unităţile de Parchet sunt monopolul personal al domniei sale, ori aşa ceva nu pot să accept", a spus Ponta.
Premierul a arătat că va continua să facă propuneri pentru posturile vacante pentru înlocuirea persoanelor care le ocupă acum şi care sunt apreciate de Morar, în condiţiile în care el crede că pot fi ocupate de alte persoane.
"În al treilea rând, că o să continui să fac nominalizări pentru funcţii care de un an de zile cel puţin sunt vacante şi sunt ocupate de persoane pe care, sigur, le apreciază domnul Morar, dar eu cred că pot fi şi alte persoane", a mai spus Ponta.
Cu privire la nominalizarea făcută astăzi, premierul a menționat că tot ce a făcut a fost să aplice legea, legea pe baza căreia a fost numit și Daniel Morar.
”Eu am aplicat legea, legea pe baza căreia a fost numit și domnul Morar. Că domnul Morar nici nu era de la DNA când a fost numit șef, era de la o altă unitate de Parchet, nici nu avea vreun record personal, avea un condamnat definitiv, de fapt un inculpat achitat definitiv și pentru care România a plătit despăgubiri la CEDO”.
Întrebat de ce s-a răzgândit cu privire la propunerea Laurei Codruța Kovesi în conducerea DNA, Ponta a declarat că a văzut că lucrurile merg într-o direcție total greșită și și-a exercitat dreptul legal.