"Privatizarea unui combinat atât de mare nu trebuie făcută de un angajat al Guvernului, ea se face de către un consultant (...) Ceea ce i-am reproşat şi trebuie să îşi asume Vulpescu ( şeful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie - n.r.) este faptul că s-a lăsat atras în tot acest circ de Diaconescu", a declarat Victor Ponta la Antena 3.
Întrebat despre o posibilă demitere din funcţie a şefului OPSPI, Remus Vulpescu, premierul Victor Ponta a precizat că acesta nu-i este în subordine şi deci nu stă în puterea sa să îl demită. Cu toate acestea, Ponta a adăugat că este convins că ministrul Economiei va lua măsuri ca "Vulpescu să facă altceva de aici înainte".
Victor Ponta a arătat la Antena 3 dovezile potrivit cărora Dan Daconescu a participat la licitaţia pentru privatizarea combinatului Oltchim cu scrisori de garanţie false, adăugând că nimeni nu se aştepta, în urmă cu o lună de zile, ca cineva să comită o asemenea ilegalitate, la un asemenea nivel.
Aflăm astfel că Firma Gliding Ltd., care îi garanta lui Dan Diaconescu 46 mil. euro pentru privatizarea Oltchim, nu există în Olanda iar cel care îl împrumuta cu aceeaşi sumă e un scriitor de romane poliţiste fără cont la HSBC. De asemenea, Victor Ponta a arătat că firma rusă DIP SOV Group are un capital de doar 200 euro.
"Ewoud Lietaert Peerbolte, cel care într-un document oficial adresat Eximbank anunţa că pune 46 milioane euro la dipoziţia lui Dan Diaconescu, este un scriitor de romane poliţiste şi semnează cu pseudonimul Ed Sanders", a afirmat Victor Ponta.
"Diaconescu a jucat o carte politică alături de cei de la PDL, s-au gândit că vor da o lovitură Guvernului USL", a mai spus Ponta la Antena 3, numind în acest complot pe unii membrii PDL, precum Adriean Videanu, Cristian Boureanu şi Constantin Roibu, fostul director al combinatului.
VEZI AICI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "SINTEZA ZILEI" DE LA ANTENA 3