Ponta a menţionat că este dispus să îşi asume riscurile pe care le presupun reformele preconizate pentru anul viitor, precizând că se bazează pe majoritatea stabilă din Parlament.
"În mod sigur anul viitor este un an dificil, dar, din fericire, avem stabilitate şi putem gândi lucrurile nu pentru o lună sau două, ci pentru patru ani. Asta înseamnă că vor fi decizii care nu ne vor atrage laude, prin care vom supăra oameni. Important este să avem o linie foarte clară şi să luăm toate deciziile, unele mai dureroase, altele mai puţin dureroase, pentru ca judeţul Gorj, dar şi toată ţara, să meargă în direcţia cea bună", a menţionat Ponta.
Premierul a precizat că dificultatea aplicării unor reforme vine din problemele existente la nivel european, el menţionând că, "din fericire", România are prognozată o creştere economică.
De asemenea, acesta a menţionat că datoriile care trebuie plătite către FMI, dar şi cele provenite din procesele pe care Guvernul României le-a pierdut cu bugetarii, precum şi cele generate de nerestituirea la timp a proprietăţilor, generează probleme în 2013.
Ponta a spus că, joi, la ultima şedinţă de Guvern, le-a cerut colegilor săi din cabinet să iasă din "logica de campanie electorală", el declarând că succesul din alegeri trebuie valorificat în 2013 pentru aplicarea unor reforme necesare în ţară.
Ponta a mai anunţat că, în urma reformelor pe care doreşte să le facă, dacă va mai candida la parlamentare, în 2016, va candida tot la Gorj. El a menţionat însă că despre o eventuală candidatură a sa va mai vorbi doar la acel moment, la depunerea candidaturilor pentru alegerile din 9 decembrie premierul precizând că nu îşi face griji în privinţa contracandidaţilor săi, ci doar pentru alegerile din 2016.